20 Nisan 2013 04:10

Çin'de deprem: En az 56 ölü

 Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde 7 büyüklüğünde bir deprem oluştuğu, en az 56 kişinin öldüğü, 600’e yakın kişinin de yaralandığı açıklandı.Çin medyasına göre, deprem yerel saatle 08.02’de Ya’an şehrinin 1,5 milyon nüfuslu Lushan kasabasında oluştu. Depremin

Çin'de deprem: En az 56 ölü
Paylaş

 

Çin medyasına göre, deprem yerel saatle 08.02’de Ya’an şehrinin 1,5 milyon nüfuslu Lushan kasabasında oluştu. Depremin yerin 13 kilometre altında oluştuğu ve eyaletin diğer şehirlerinde de hissedildiği kaydedildi. Çin medyasına göre, kasabadaki ticari taksiler normal işleyişine başladı.
Tibet platosunda yer alan Ya’an şehri Çin’in panda üretim merkezlerinden biri olarak da biliniyor. Görgü şahitlerinin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, deprem merkezine 120 kilometre uzaklıktaki eyaletin merkezi Chengdu’da halkın 20 saniye süren deprem anında panikle dışarı çıktığı ve sokaklarda endişeyle beklediği ifade edildi. Chengdu, Chongqing ve Mianyang şehirlerinde binaların camlarının kırıldığı, küçük çapta hasar oluştuğu belirtildi. En büyüğü 5.1 olmak üzere gölgede artçı depremler yaşanıyor.
Deprem nedeniyle Chengdu’daki Shuangliu havalimanının da geçici süreyle kapatıldığı, ancak birkaç saat sonra açıldığı belirtildi. Bölgedeki telefon hatlarının istikrarsız olduğu, deprem bölgesine çok sayıda kurtarma ekibi gönderildiği kaydedildi.
Çinli liderler de kurtarma çalışmalarına ağırlık verilmesi talimatı verdi. Televizyon görüntülerinde çadırlarda tedavi gören depremzedeler ile yıkılmış ve zarar görmüş evler görülüyor. 12 Mayıs 2008 yılında Sichuan eyaletinde oluşan 8 büyüklüğündeki depremde 100 bine yakın kişi ölmüş yada kaybolmuştu. Bugünkü depremin 2008’deki depreme benzerlikler gösterdiği de açıklandı. Sichuan eyaleti, Çin’in dört büyük doğalgaz üretim yerinden biri ve Çin’in toplam yüzde 14 doğalgazı buradan çıkarılıyor. (CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

İkinci zanlı canlı yakalandı

SONRAKİ HABER

El Duri Musul'da yakalandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa