20 Nisan 2013 04:04

İkinci zanlı canlı yakalandı

 ABD’nin Boston kentindeki maraton saldırısının ikinci şüphelisi, polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Boston’daki bombalama eyleminden sorumlu olduğu belirtilen ikinci şüpheli Dzhokhar Tsarnaev (19), kıstırıldığı evde canlı olarak yakalandı. Watertown kasabasında bir evin bahçesindeki bota saklanan Tsarnaev’in yeri, akşam

İkinci zanlı canlı yakalandı
Paylaş

 

Massachusetts Üniversitesi öğrencisi olduğunu tespit edilen şüpheli Dzhokhar Tsarnaev'in kampüste kaldığı ve olayın olduğu günden sonra da kampüse uğradığı ortaya çıkmıştı.
Watertown’da ağabey Tamerlan Tsarnaev'ı ölü ele geçiren polis diğer zanlı Djohar'ı yakalamak için geniş çaplı operasyona gün boyunca devam etti. Kasabada yaşayan bir vatandaşın Djohar’ı görüp polise ihbar etmesi ile operasyon alanı daraltıldı. Olay yerine yapılan hava destekli operasyonda botun içinde yaralı bir şekilde saklanan Djohar, polis tarafından canlı olarak geçirildi. Perşembe gecesi meydana gelen çatışmada yaralandığı belirtilen 19 yaşındaki zanlı, Mt Auburn hastanesinde tedavi altına alındı. Çok kan kaybeden zanlının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
 
FBI, TAMERLAN TSARNAEV’I 2011’DE SORGULAYIP SERBEST BIRAKMIŞ
 
ABD medyasına yansıyan bazı haberlere göre, Federal Büro Araştırma (FBI), 2011’de Rus hükümetinin talebi üzerine Tamerlan Tsarnaev’i sorguya alıp herhangi bir suç unsuru bulamayınca serbest bıraktı. Ruslara göre, Tsarnaev Rusya’daki bazı terör eylemlerine katılabileceği bilgisi FBI’a iletildi. Bunun üzerine harekete geçen FBI, Tsarnaev’i sorguladı. Hakkında herhangi bir suç unsuru bulamayan yetkililer şahsı takip etmeyi bıraktı. Rus hükümetine, şahsın zararsız olduğu bilgisini veren FBI, söz konusu dosya ile ilgili daha fazla işlem yapmadı. Önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili adı geçen zanlı, cuma sabaha karşı polisler tarafından ölü olarak ele geçirilmişti.
 
OBAMA: ZANLI YAKALANDI AMA CEVAPLANMASI GEREK SORULAR VAR
 
ABD Başkanı Barack Obama, "Boston'daki bombalı saldırıya yönelik şüphelinin yakalanmasıyla trajedide önemli bir sayfayı kapattık. Ama hala cevaplanması gereken çok soru bulunuyor" dedi. 
 
Boston'daki bombalı saldırının ikinci şüphelisinin yakalanmasının ardından Beyaz Saray'da açıklama yapan Obama, "Hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grubun tamamı hakkında. Ülke, şüphelinin yakalanmasına yardımları dolayısıyla Bostonlulara ve güvenlik güçlerine minnet borçlu" diye konuştu. 
 
ABD'de büyüyen ve okuyan birisinin nasıl böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiği, nasıl planladığı ve bu kişilere başkalarının yardım edip etmediği dahil, hala cevaplanmamış birçok soru bulunduğunu vurgulayan Obama, "Soruşturma kararlılıkla devam edecek. Amerikan halkının terörle korkutulma çabalarını reddetmesi ile saldırganlar amacına ulaşamadı. Hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grup insanın tamamı hakkında" ifadelerini kullandı. 
 
Çeşitlilik ve birlik ruhunun Amerika'yı güçlendirdiğini dile getiren Obama, ABD'nin dünyanın her tarafından gelen insanlara kapısı açık bir ülke olduğunu sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yeni nesiller müftülere emanet

SONRAKİ HABER

Çin'de deprem: En az 56 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...