04 Mayıs 2011 10:35

4 HPG'liyi 100 bin kişi uğurladı

Dersim’in Pülümür ilçesi kırsalında başlatılan operasyon sonucu yaşamın yitiren 7 HPG’liden 4’ünün cenazesinin toprağa verildiği Diyarbakır ve ilçelerinde esnaf kepenk açmadı.Dünden itibaren yas ilan edilen kentte, merkez Ofis Semti dahil hiçbir yerde kepenkler açılmazken, Konukevi olmak üzer

4 HPG'liyi 100 bin kişi uğurladı
Paylaş

Dünden itibaren yas ilan edilen kentte, merkez Ofis Semti dahil hiçbir yerde kepenkler açılmazken, Konukevi olmak üzere birçok işyeri ve kuruma ise siyah bez asıldı. Dicle Üniversitesi’nde öğrenciler derslerİ boykot etti.

26 Nisan’da Dersim’in Pülümür İlçesi kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 7 HPG’liden Diyarbakır merkez nüfusuna kayıtlı Uğur Utanç, Hakan Gem, Şeyhmuz Akak ve Batman doğumlu Rojvan Serhat Başalak’ın cenazeleri bugün Bayramoğlu Camii’ne getirildi. Cenazelerin geldiğini duyan 100 bin kişi cami önünde toplandı. Cami dışında bekleyen kitle HPG’lilerin fotoğrafları, PKK Lideri Öcalan posterleri ve KCK bayrakları taşıyarak, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları attı. Cenazeye törenine Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayları Aysel Tuğluk, Emine Ayna, Nursel Aydoğan ve belediye başkanları da katıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra cenazeler binlerce kişinin katılımıyla Dörtyol, Kurçeşme, Havalanı Caddesi güzergahından Yeniköy Mezarlığı’na götürülerek burada defnedildi.

Aynı operasyonda yaşamını yitiren 7 HPG’liden Şerfettin Can’ın cenazesi de Bingöl’ün Solhan İlçesi’nde polis ablukası altında defnedildi. Yaşamını yitirenlerden Kenan Taş Hakkari’de defnedildi. Hakkari ve Çukurca’da da dün fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf işyerini açmadı. Öldürülen 7 HPG’liden Ercan Veske ise Mardin’de toprağa verildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin seçim fırsatçılığı

SONRAKİ HABER

Filistin’de iç savaş sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...