19 Nisan 2013 10:29

Mamak Cezaevi otel mi oluyor?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin müze olması için başvuruda bulunduğu Mamak Cezaevi’nin Genelkurmay tarafından otel yapılacağı iddia edildi.Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan Mimarlar Odası’nda yaptıkları basın toplantısında müze olması için başvuruda bulundukları Mamak Ceza

Mamak Cezaevi otel mi oluyor?
Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan Mimarlar Odası’nda yaptıkları basın toplantısında müze olması için başvuruda bulundukları Mamak Cezaevi ile ilgili Genelkurmay’ın bir çalışma içinde olduğu duyumunu aldıklarını söyledi.

Şube Başkanı Ali Hakkan, siyasi tarihin zulüm mekanlarından biri olan Mamak Cezaevi’nin, Genelkurmay tarafından otel yapılmak üzere projelendirildiğine dair duyumlar aldıklarını söyledi. Hakkan, 12 eylül rejimiyle hesaplaşma iddiasında olanların Mamak Cezaevi konusunda alacakları tutumun bir samimiyet göstergesi olacağını söyledi.

Burada yaşanan işkencelerin, ölümlerin, acıların bir daha yaşanmaması için bunların sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise Bilgi Edinme Kanunu’na dayanarak konu hakkında ilgililerden bilgi istediklerini fakat henüz kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini ifade etti. Mamak Cezaevi’nin otel yapılmasının, Nazi dönemi toplama kamplarının otel yapılmasından farkı olmadığını belirten Candan, “Mamak cezaevi müze olsun” kampanyası başlattıklarını ve bunun için mücadele edeceklerini kaydetti. Candan Çubuk Barajı’nın yanında 1935’te hizmete giren Su Süzgeci’nin de kent tarihi açısından önemli bir mimari değer olduğunu da söyledi. Yerel yöneticilerin, özellikle de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu tip yapıları o tarihi hatırlatan mekanlar olarak kamusal alanlara dönüştürmek yerine yıkılması yönünde tercih yaptıklarını belirten Candan, kentin kültürü ve kimliğine sahip çıkılması çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

11 kum ve kömür ocağına ceza işlemi

SONRAKİ HABER

Gül: Güzel şeyler oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...