13 Mart 2025 04:00

Arjantin'de hükümetin politikaları protesto edildi: 20 kişi yaralandı, 103 kişi gözaltına alındı

Arjantin’de işçi sendikaları ve kitle örgütleri, maaşlarının iyileştirmesi talebiyle eylem yaptı. Polisin müdahale ettiği eylemde 20 kişi yaralandı,103 kişi gözaltına alındı.

Arjantin'de hükümetin politikaları protesto edildi: 20 kişi yaralandı, 103 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

Arjantin’de işçi sendikaları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve futbol takımı taraftarları hükümetin politikalarını protesto etti.

Başkent Buenos Aires’teki Kongre Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, bir milyon peso asgari emekli maaşı, tam ilaç geri ödemesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle eylem yaptı.

AA’da yer alan habere göre, polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği eylemde, 1'i ağır olmak üzere 20 kişi yaralandı, 103 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

Devlet Başkanı Javier Milei'nin ekonomi politikalarına tepki gösteren sendikalar, taleplerinin karşılanmaması durumunda protestoların devam edeceğini söyledi.

Bu arada, Arjantinli foto muhabiri Pablo Grillo, protestoları görüntülediği sırada başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle ağır yaralandı. Grillo'nun hastanede tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Arjantin'de emeklilik yaşı kadınlar için 60, erkekler için 65 olup, yaklaşık 7,4 milyon emekli toplam nüfusun yüzde 15,7’sini oluşturuyor. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Genel grev genel direniş

Genel grev genel direniş

Tutuklama kararlarından sonra da ülke genelinde kitlesel gösteriler sürdü. Öğrenciler boykot kararı aldı. Gençler, işçiler, çiftçiler, emekliler, kadınlar, birikmiş sorunlarının kaynağı olarak iktidarı işaret ederek ve değişim talebiyle alanlara aktı. Sendikal bürokrasinin ölü taklidine rağmen, genel grev genel direniş çağrısı alanlarda duyulmaya başladı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Fahrettin Altun: Türkiye sokağa teslim olmayacak.

Evrensel'i Takip Et