04 Mayıs 2011 10:13

Kayseri’de iş sağlığı etkinliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “iş sağlığı ve güvenliği haftasının” 25.’si Kayseri’de yapılmaya başlandı. 4-6 Mayıs tarihleri arasında Hilton Otel’de yapılan iş sağlığı ve güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında ilk gün konuşan  Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, iş sağ

Kayseri’de iş sağlığı etkinliği
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “iş sağlığı ve güvenliği haftasının” 25.’si Kayseri’de yapılmaya başlandı. 4-6 Mayıs tarihleri arasında Hilton Otel’de yapılan iş sağlığı ve güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında ilk gün konuşan  Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı 16 bin kişiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bunun dışında meslek odaları ve sendikaların kendilerini bu işlere adaması gerektiğini ama TTB ve TMMOB gibi kurumların bunların yerine eğitimler yapıp para kazanma peşinde olduklarını iddia etti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, işçi sağlığı yerine iş sağlığı demeyi bilinçli olarak önemsediklerini söyleyerek, evdeki kazalar ya da oluşan varisin bile iş sağlığı olarak nitelenmesi gerektiğini, buna işçi sağlığı demenin meseleyi darlaştıracağını iddia etti.

İş kazalarının yüzde 95, meslek hastalıklarının da yüzde 100 önlenebileceğini ifade eden Özer, “Önce emniyet ve güvenlik kültürünü yerleştirmek gerekir” dedi.

İş kazalarının muhatabı olan işçi ve emekçilerin nasıl bilinçlendirileceğinin önemli olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, iş kazalarının yüzde 95’inin engellenebilecekken bunların kader olarak ifade edilmesini ve yorumlanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Patronların ‘iş güvenliğiniz yoksa çalışmama hakkınız var’ dediğine tanık olduğunu aktaran Arslan, “Allah aşkına hangi ülkede yaşıyoruz. Bunu söyleyen ve çalışmama hakkını kullanacak işçi ikinci gün kapının önüne konur” diyerek iş kazalarını önlemenin yolunun sendikalaşmanın önünün açılması olduğunu söyledi.

Ülkedeki iş kazalarının yüzde 83’ünün KOBİ’lerde olduğunu söyleyen Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu da acilen bir mevzuat değişikliğine gidilerek, KOBİ’lerin iş sağlığı ve güvenliği kapsamına alınması gerektiğini aktardı.

TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, işçinin hayatının kendi fabrikalarına girince anlaşılacağını dile getirerek, işçinin devamlılığının verimlilik ve işyerinin ilerlemesi için hayati bir şey olduğunu söyleyerek bir patron kulübünün önceliğinin aslında işçi olmadığını itiraf etmiş oldu. (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçim tartışmaları işyerlerinde de başladı

SONRAKİ HABER

4. Dersim 38 Konferansı 26 Mayıs’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...