04 Mayıs 2011 10:11

Seçim tartışmaları işyerlerinde de başladı

SEÇİM startının verilmesiyle birlikte vaatler de havalarda uçuşmaya başladı. 2023’ün Türkiye’sini Çılgın projelerle tarif eden AKP, aile sigortası ile kadınlara maaş bağlayacağını söyleyen CHP, vatan elden gidiyor safsatalarıyla MHP de alanlara indi. Tabii meydanlara sadece düzen partileri inmedi.Türkiye’de Dem

Seçim tartışmaları işyerlerinde de başladı
Paylaş
Erdem Geyik

SEÇİM startının verilmesiyle birlikte vaatler de havalarda uçuşmaya başladı. 2023’ün Türkiye’sini Çılgın projelerle tarif eden AKP, aile sigortası ile kadınlara maaş bağlayacağını söyleyen CHP, vatan elden gidiyor safsatalarıyla MHP de alanlara indi. Tabii meydanlara sadece düzen partileri inmedi.

Türkiye’de Demokrasi ve Özgürlük mücadelesini yükseltmeyi hedefleyen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayları da meydanlardan halka seslenmeye başladı.

Siyasi partiler seçim startını veriken acaba halk içinde seçim startı verildi mi? Tuzla tersananelerinde çalışan işçilerle, seçim sürecini konuştuk.

AKP’nin vaatlerinin tamamen yalan olduğunu söyleyen Cemal Gürmüş, 4-c’nin, taşeronluğun, işten atmaların, yoksulluğun AKP iktidarı döneminde daha da arttığını kaydetti.

AKP’nin şimdi çılgın projelerle cıldırtılmaya çalışıldığını kaydeden Cemal Gürmüş, AKP’nin ailelere yaptığı yardımla övündüğünü, asgari ücreti yükseltip insanları muhtaç olmaktan kurtarmak yerine yardım vermeyi tercih ettiğini ifade etti.   
AKP BİR DÖNEM DAHA KALMALI

AKP’nin politikalarını beğenen ve ülkeyi refaha götürdüğünü düşünen Faruk Kocatepe, AKP’nin bir dönem daha ülke başında kalmasının hayırlı olacağını söylüyor.

Çılgın proje ile ülkeye ek gelir geleceğini, birçok insana iş bulunacağını ve dolayısıyla işsizliğinde azalacağını düşünen Kocatepe, birilerine rant kapısının açılacağını, haksız kazanç elde edileceğini, İstanbul’un doğal yaşamının tamamen bitirileceğini ise görmüyor.

İŞÇİLER İÇİN POLİTİKA BELİRLEMELİLER

İzmit’ten Tuzla’daki tersanelere çalışmaya gelen Melih Çapan, iş güvenliği olmadığı için cinayetlere kurban giden arkadaşlarının cenazelerine hiçbir Milletvekilinin gelmediğini hatırlattı.

Seçim meydanlarında aile sigortası palavrası atanların, kendi üyelerinin sigortasız işçi çalıştırıyor olmasına tepki göstermediğini belirten Melih Çapan, partilerin patronların değil işçilerin yanında politakalar izlemesi gerektiğini söyledi.
10 yıldır tersanelerde çalıştığını dile getiren Yusuf Ertuğrul, işsizliğin yoksulluğun, iş cinayetlerinin sorumluların AKP hükümeti olduğunu dile getirdi.  Ertuğrul, her zaman yanlarında olan Emek, Demokrasi  ve Özgürlük bloku adaylarını destekleyeceğini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de işten çıkarılan 150 işçi hakkını arıyor

SONRAKİ HABER

Kayseri’de iş sağlığı etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...