19 Nisan 2013 03:07

Yaşama elverişli 3 yeni gezegen keşfedildi

NASA’nın ‘gezegen avcısı’ Kepler Uzay Teleskopu, kendi yıldızlarına olan uzaklıkları sebebiyle “bilinen yaşama uygun bölge” içinde kalan 3 yeni gezegen gözlemledi.NASA’dan yapılan açıklamaya göre, Dünya’dan 2 bin 700 ışık yılı (1 ışık yılı = 10 trilyon kilometre) uzaklıktaki Kepler-69 gü

Yaşama elverişli 3 yeni gezegen keşfedildi
Paylaş

NASA’nın ‘gezegen avcısı’ Kepler Uzay Teleskopu, kendi yıldızlarına olan uzaklıkları sebebiyle “bilinen yaşama uygun bölge” içinde kalan 3 yeni gezegen gözlemledi.

NASA’dan yapılan açıklamaya göre, Dünya’dan 2 bin 700 ışık yılı (1 ışık yılı = 10 trilyon kilometre) uzaklıktaki Kepler-69 güneş sisteminde yer alan ‘Kepler-69c’ gezegeni, yerküreden yüzde 70 daha büyük. Kendi güneşi etrafındaki dönüşünü 242 günde tamamlayan ‘Kepler-69c’, yaşama elverişli alan içerisinde bulunuyor.

1200 ışık yılı uzaklıktaki 5 gezegenli Kepler-62 güneş sisteminde yer alan ‘Kepler-62e’ ile ‘Kepler-62f’ gezegenlerinin de Dünya’ya benzedikleri ve akıcı su barındırdıkları düşünülüyor. Kayalık bir görünümü olan ‘Kepler-62f’in Dünya’dan sadece yüzde 40 oranında daha büyük olması, onu şu ana kadar gezegenimize en yakın büyüklükteki hayata elverişli gezegen yapıyor. ‘Kepler-62e’ ise Dünya’dan yüzde 60 daha büyük.

Bilim insanları, keşfin yaşamın izlerinin arandığı gezegenler araştırmasında bir kilometre taşı olduğunu belirtiyor. Kepler görevindeki ekibin başında yer alan William Borucki, “Kepler-62e Hawaii gibi sıcak, Kepler-62f ise Alaska gibi biraz soğuk. Eğer bu gezegenlerde yaşam varsa, çok gelişmiş olmalı" açıklamasını yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Japonya'nın kuzeyinde 7,2 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Pervez Müşerref ev hapsinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...