04 Mayıs 2011 10:05

Mersin'de işten çıkarılan 150 işçi hakkını arıyor

MERSİN Serbest Bölge’de bulunan İnter Mode Konfeksiyon atölyesinde çalışan 150 işçi, mesai ücretlerini ve içeride kalan birikmiş maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapınca işsiz kaldı. Konfeksiyon işçisi Murat Konar, Cuma günü normal mesailerine başladıklarını, greve gitme gibi bir niyetle

Mersin'de işten çıkarılan 150 işçi hakkını arıyor
Paylaş

MERSİN Serbest Bölge’de bulunan İnter Mode Konfeksiyon atölyesinde çalışan 150 işçi, mesai ücretlerini ve içeride kalan birikmiş maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapınca işsiz kaldı. Konfeksiyon işçisi Murat Konar, Cuma günü normal mesailerine başladıklarını, greve gitme gibi bir niyetlerinin olmadığını, fakat mesai ücretlerini ve içeride kalmış maaşlarını almak istediklerini, buna da karşılık alamayınca greve gittiklerini söyledi. Konar, “Pazartesi günü mesaiye geldiğimizde işyerinin kapalı olduğunu gördük. Bize fabrikanın kapandığını söylediler. Haklarımızı alabilmek için avukata başvurduk. Noter 3 gün boyunca gelip burada sayım yapacak. Normal mesai saatimizde gelip fabrika önünde bekliyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

Kendilerine bilgi verecek yetkili birinin olmadığını ifade eden Kadir Çakır ise kendilerine açıklama yapacak kimsenin olmadığını söyledi. İşçilerden Zeynep İldem, kredi kartı borçları olduğunu ve maaşlarını düzenli alamadıkları için her ay faizli bir şekilde borçlarını ödemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Hacizle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen İldem, haklarını istediklerini söyledi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

Maden mühendislerinden imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Seçim tartışmaları işyerlerinde de başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...