04 Mayıs 2011 09:54

Mersin'de Hrant Dink parkı

Mersin'de BDP'li Akdeniz Belediyesi, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Hrant Dink'in adını yaptırdığı bir parka verdi. Dink'in bir anıtının da yer aldığı parkın açılışı 7 Mayıs'ta yapılacak.Akdeniz Belediyesi geçen haftalarda Roman Kültürleri Parkı'nın açılışını yaptıktan so

Mersin'de Hrant Dink parkı
Paylaş


Akdeniz Belediyesi geçen haftalarda Roman Kültürleri Parkı'nın açılışını yaptıktan sonra şimdi de Hrant Dink Parkı'nın açılışını yapmaya hazırlanıyor. 2007 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Ermeni Gazeteci Hrant Dink'in adının yaşatılması için Türkiye'de ilk kez BDP'li belediye girişimde bulunurken, çalışmaların son aşamaya geldiği parkta Hrant Dink'in anısına bir de anıt dikildi. Hrant Dink Parkı'nın açılışı, 7 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 14.00'te yapılacak. Açılışa, Emek, Barış ve Demokrasi Bloğu Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve bir çok aydın, yazar ve sanatçının katılması bekleniyor.

'DİNK'İN ADININ GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ'

Gazeteci Hrant Dink'in adını bir parka vererek Mersin'de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Hrant Dink'in tüm halklar için özgürlük, barış ve kardeşlik sembolü haline geldiğini ifade etti. Dink'in adının ve özgürlük düşüncelerinin, gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf edeceklerinin altını çizen Türk, "Ülkemizde bir değişim yaşanıyor. Bu değişim, Hrant Dink gibi özgürlükler konusunda sembol olmuş isimler etrafında şekilleniyor. Biz de Akdeniz Belediyesi olarak baştanbaşa yenilediğimiz parkımıza O'nun adını vermekten büyük bir onur duyuyoruz. Hrant Dink'in anısını yaşatacak ve düşüncelerinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunacak bu parkımızın, tüm insanlığa barış, özgürlük ve kardeşlik getirecek bir mihenk taşı olmasını diliyorum" dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Dersim'de soykırım politikaları devam ediyor'

SONRAKİ HABER

Maden mühendislerinden imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...