18 Nisan 2013 12:31

Mevcut sendikal yapı sınıfın örgütlenme isteğine yanıt veremiyor

Deri-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu toplayarak sendikal hareketin durumu ve güncel konuları değerlendirdi.Başkanlar Kurulunun ardından yazılı bir açıklama yapan Deri-İş sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı.Sonuç bildirgesinde, sendikalar kanununda yapılan değişikliğin uluslararası normlara aykırı olarak çıkarıldığına ve se

Mevcut sendikal yapı sınıfın örgütlenme isteğine yanıt veremiyor
Paylaş

Başkanlar Kurulunun ardından yazılı bir açıklama yapan Deri-İş sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı.

Sonuç bildirgesinde, sendikalar kanununda yapılan değişikliğin uluslararası normlara aykırı olarak çıkarıldığına ve sendikalaşmanın önündeki engellere yenilerinin getirildiğine, işbirlikçi sendikaların güçlendirilmesi amaçlanarak sınıf sendikacılığı perspektifini ilke edinen mücadeci sendikaların tasfiye edilmesi amaçlandığına dikkat çekildi.

“Yeni dönemde sendikal mücadenin çok farklı boyutlarda ilerlemesi, yeni mücadele yöntemlerini yaratması kaçınılmaz görünmektedir. İşçi sınıfının niceliksel gelişimine paralel sermayenin saldırılarılarına karşı yurdun değişik bölgelerinden direnişler, eylemler gerçekleşmekte ancak mevcut sendikal yapı sınıfın örgütlenme ihtiyacına cevap vermekte yetersiz kalmaktadır. Sendikal hareketin bu anlamda fiili ve meşru zemin üzerinden mücadele yöntemlere başvurması ve sınıfı örgütleme iddiasını güçlendirmesi gerekmektedir” denilen açıklamada, Türk-İş’in de suskunluğunu bozarak, başta işçi sınıfına olan inancını kuşanması ve silkelenip sınıf kimliği temelinde doğrulması gerektiği ifade edildi.  

HALKLARIN KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİLMELİ

Açıklamada, “Sendikamız ülkemizde Kürt sorununa ilişkin çözüm sürecinin hassasiyetle yürütülmesi, devletin atacağı demokratik adımların halkların kardeşliğini pekiştirmesi adına azınlıklara ve tüm kesimlere hak ve özgürlükleri genişletecek düzenlemeler gerçekleştirmesi, herkes için eşit ve adil bir biçimde uygulanabilmesi gerektiğine inanmaktadır” denildi.  

Ismaco, Kuzu Deri, DHL Kargo, THY, Yurtiçi Kargo, MNG, Pakmaya, Simeco ve Güçlü Tekstil işçilerinin sürdürdüğü direnişlerin hatırlatıldığı açıklamada, bunların başarıya ulaşabilmesi için tüm emek güçleri direnişleri desteklemeye çağrıldı.

Açıklama şu ifadelerle bitirildi, “Yaklaşan işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, işçi sınıfına yönelen saldırılara karşı en güçlü ve anlamlı cevabın verilmesi anlamında önemlidir. İşçi sınıfına yönelik pervasızca uygulanan tüm anti demokratik yasalara ve yasaklara karşı sesimizi haykırmak için 1 Mayıs alanlarında olacağız.”
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Time'a göre Öcalan dünyanın en etkili 100 ismi arasında

SONRAKİ HABER

Kandil 3. mektubu değerlendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...