18 Nisan 2013 11:40

Çeteleşmeye karşı toplandılar

Uzun süredir kentsel dönüşümün kıskacında olan Maltepe’nin Gülsuyu ve Gülensu Mahallelerindeki çeteleşme yaygınlaşıyor.Mahallelerde çeteleşmeden dolayı bazı olaylar da yaşanıyor. Mahalle halkı da çeteleşmeye karşı toplantılar yaparak mücadele hattı arıyor. Aralarında mahalle muhtarları, yöre dernekle

Çeteleşmeye karşı toplandılar
Paylaş

Mahallelerde çeteleşmeden dolayı bazı olaylar da yaşanıyor. Mahalle halkı da çeteleşmeye karşı toplantılar yaparak mücadele hattı arıyor. Aralarında mahalle muhtarları, yöre dernekleri ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu mahalle halkı ikinci toplantısını yaptı.

Toplantıda ilk sözü alan ESP Sözcüsü Goncagül Telek, mahallede yaşanan olaylardan herkesin huzursuz olduğunu belirterek, mahalle halkının her zamankinden daha fazla birliktelik sağlaması gerektiğini söyledi.

Gülensu ve Gülsuyu Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Şengül de, çeteleşmeye karşı bir kampanya yürütülmesini önerdi.
Ardından söz alan Emek Partisi Maltepe İlçe Başkanı Enver Delibaş ise, çeteleşmeye karşı sokakta olmanın önemine vurgu yaptı.

Gülsuyu - Gülensu Yaşam ve Dayanışma Merkezi (GÜLDAM) Başkanı İbrahim Bilgili, uyuşturucu ve çeteleşmenin kıskacında olan gençlerin aileleri ile görüşmelerin yapılmasını ve psikolog ve sosyolog desteğinin sunulmasını önerdi.

Toplantıda 1 Mayıs’ın Maltepe’de kutlanması için de çalışma kararı alındı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güvencesizlik sempozyumu

SONRAKİ HABER

‘Kürdistan rencide eder Helin olsun!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...