18 Nisan 2013 11:16

Esad: Batı, El Kaide’yi destekliyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’nin 1946’da Fransa’dan bağımsızlığını ilan etmesinin yıl dönümü olan Cela (Bağımsızlık) Bayramı günü nedeniyle hükümete ait El-İhbariyye televizyonuna demeç verdi. Suriye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Esad, Suriye’nin Batı tarafından sömürge

Esad: Batı, El Kaide’yi destekliyor
Paylaş

Esad, Suriye’nin yeni yöntemlerle sömürgeleştirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek,  “Büyük güçler ve özellikle ABD’nin yönetimindeki batılı ülkeler tarihte Avrupa’da bile bağımsız ülkelerin olmasını istememiştir. Dolayısıyla üçüncü dünya ülkeleri için ne planladığını siz düşünün” dedi. Esad, halka seslendiği konuşmasında, Suriye’ye dışarıdan savaşçılar gönderildiğini belirterek, “Buna ‘modern sömürgeleştirme’ diyoruz, en sonuncusunu Irak ve Afganistan’da yaşadık” diye konuştu.

Batıyı sert bir şekilde eleştiren Esad, Batı’nın El Kaide’i işine geldiği gibi desteklediğini belirtti. Esad “Batı, çifte standart uyguluyor, Suriye’de terörü finanse ediyor ve El Kaide örgütünü destekliyor ancak bunun bedelini ağır ödeyecek. El Kaide üyeleri bir maşa gibi Suriye’ye gönderiliyor. Batı Mali’de El Kaide ile savaşıyor ama Suriye’de ve Libya’da El Kaide’yi destekliyor. Bu durum Suriye’nin yıkılmasına neden oluyor.” dedi.

‘ERDOĞAN ÇIKARCIDIR’

Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili soruya yanıt veren Esad, “Erdoğan, şahsi çıkarları için ülkesinin tümünü feda etmeye hazır. Erdoğan’ın  sıfır politika, sıfır komşu ve sıfır ahlaka dönüşen komşularla sıfır sorun politikası, iç politikada uğradığı başarısızlıkların işaretidir” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Netantyahu: Dengeyi değiştiren silahları engelleriz

SONRAKİ HABER

Festival’den kesitler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...