04 Mayıs 2011 09:34

Utanç davasında zaman sanıkların lehine işliyor

SİİRT’te 7 ilköğretim okulu öğrencisine, aralarında esnaf, memur ve AKP milletvekillinin akrabalarının da bulunduğu 100’e yakın kişinin tecavüz etmesiyle ilgili açılan davanın 5. duruşması, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor hazır olmadığı için 27 Temmuz’a ertelendi.Duruşmaya tutuklu sanıklar, sanık avukatları ile

Utanç davasında zaman sanıkların lehine işliyor
Paylaş

SİİRT’te 7 ilköğretim okulu öğrencisine, aralarında esnaf, memur ve AKP milletvekillinin akrabalarının da bulunduğu 100’e yakın kişinin tecavüz etmesiyle ilgili açılan davanın 5. duruşması, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor hazır olmadığı için 27 Temmuz’a ertelendi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar, sanık avukatları ile Siirt ve Diyarbakır Barosu’ndan 7 müdahil avukat katıldı. Duruşmada söz alan sanıklar, “Biz yapmadık” diyerek tahliye ve beraatlarını talep etti. Ardından söz alan müdahil avukatlar ise bilirkişi raporuna eklenen fotoğraflardan mağdurlar aleyhine olanların çıkarılmasını talep ederek, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen sanıkların hazır edilmesi, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi talebiyle duruşmayı 27 Temmuz’a erteledi.

Duruşmaya ilişkin bilgi veren müdahil avukatlardan Pınar Dalkuş, raporun beklendiğini belirterek, gecikme durumunda sanıkların bir dahaki mahkemede tahliye edilebileceklerini söyledi. Dalkuş bir an önce raporun çıkarılarak yargılamanın hızlandırılması gerektiğini söyledi. (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de polis-ülkücü saldırısına tepki

SONRAKİ HABER

TOBB Üniversitesi'nde kadın emeği tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...