04 Mayıs 2011 09:32

Mersin'de polis-ülkücü saldırısına tepki

Mersin Üniversitesi’nde öğrencilere yöhnelik saldırı yapılan eylemle protesto edildi. Eylemde Rektör Süha Aydın’a da tepki gösterilerek, saldırının planlı olduğu dile getirildi.Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler buradan alkış ve sloganlarla Rektörlüğe yürüdü. Sık sık &ldquo

Mersin'de polis-ülkücü saldırısına tepki
Paylaş

Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler buradan alkış ve sloganlarla Rektörlüğe yürüdü. Sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “İşbirlikçi Rektör hesap verecek” sloganlarını atan öğrenciler, okul idaresinin de saldrıda payı olduğunu söyledi.

Rektörlük önünde basın açıklamasını okuyan Duygu Kıskanç, yaşanan saldırının planlı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek “Çevik kuvvet harekete geçer geçmez ülkücü, faşistlerin bıçak, satır ve sopalarla taarruza geçmesi bunun en açık göstergesidi” dedi. “Girişteki özel güvenlik ve turnikeler ne işe yarıyor?​” diye soran Kıskanç, yaşanan saldırıda okul idaresininin de payı olduğunu belirtti. Kıskanç, AKP’nin ileri demokrasi anlayışının bu olduğunun altını çizerek yaşanan saldırılara karşı üniversitelerin özgürleşmesi için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Mersin Üniversitesi’nde Türkçülük Günü’nü kutlama bahanesiyle devrimci, demokrat, yurtsever öğrencilere saldırılmıştı. Çevik kuvvet polisleriyle birlikte gerçekleşen saldırı esnasında yaralanan öğrenciler olmuştu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM mahkemede şifreyi savundu

SONRAKİ HABER

Utanç davasında zaman sanıkların lehine işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...