18 Nisan 2013 10:05

Gazeteciler dava öncesi dayanışma çağrısı yaptı

Özgür Gündem, pazartesi görülmeye devam edilecek olan KCK basın davası öncesi herkesi davaya gelerek hapis gazetecilerle dayanışmaya çağırdı. Yarın saat 19.00’da Galatasaray’dan Taksim’e yürüyüş yapılacak.22 Nisan Pazartesi günü görülmeye devam edecek olan KCK basın davasının 12. duruşmas

Gazeteciler dava öncesi dayanışma çağrısı yaptı
Paylaş

Özgür Gündem, pazartesi görülmeye devam edilecek olan KCK basın davası öncesi herkesi davaya gelerek hapis gazetecilerle dayanışmaya çağırdı. Yarın saat 19.00’da Galatasaray’dan Taksim’e yürüyüş yapılacak.
22 Nisan Pazartesi günü görülmeye devam edecek olan KCK basın davasının 12. duruşması öncesinde Özgür Gündem gazetesi gazetecilerle dayanışmak için cumartesi akşamı yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.
Çağrıda “Sizleri, düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğüne karşı, hiç bir hukuki temeli olmayan sadece AKP hükümetinin siyasi tercihlerinin sonucu olarak yargılanan arkadaşlarımızla daha önce gösterdiğiniz dayanışmayı bu duruşma sürecinde de göstermeye davet ediyoruz.”ifadeleri yer aldı. Özgür Gündem’den yapılan açıklamada, “Dünyanın en büyük toplu gazeteci davalarından birinde yargılanan arkadaşlarımızla dayanışmak için gerek duruşma salonuna gelerek dayanışmanızı göstermeniz gerekse de 20 Nisan günü saat 19.00’da Galatasaray Meydanı’ndan Taksim Meydanı’na yapacağımız yürüyüşe katılarak güç vermeniz, bizleri ve cezaevlerindeki gazeteci arkadaşlarımızı memnun edecektir.” denildi. 20 Aralık 2011’de birçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen KCK operasyonu kapsamında çoğu gazeteci olan 49 kişi gözaltına alındı. 36’sı tutuklu 44 kişi hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla 15. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Görülen 11 duruşmada 12 basın çalışanı tahliye edilirken davada yargılanan 24 kişi hâlâ tutuklu bulunuyor. KCK basın davasının dördüncü faslı, 12. duruşması 22 Nisan Pazartesi günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lider Galatasaray Elazığspor’u ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Mezarlıkta top mermisi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...