18 Nisan 2013 08:59

Gül: İyi şeyler olacağını hep söyledim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Gül, Muş Havalimanı'nda, Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.Gül daha sonra Muş Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önüne gelişinde vatandaşl

Gül: İyi şeyler olacağını hep söyledim
Paylaş


Gül daha sonra Muş Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önüne gelişinde vatandaşlar Gül’e sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül de vatandaşların yanına giderek onlarla tokalaştı. Gül daha sonra valilik makamına geçti.

Valilikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, “Cumhurbaşkanı olarak bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Ziyaretlerime seçildikten sonra Doğu Güneydoğu illerimizden başladım. İlk ziyaretim Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır oldu. Oraları ziyaret ettim. Bir takvim çerçevesi içinde bütün illerimize gidiyorum. Muş’a gelmek bugüne nasip oldu. Bu ziyaretlerimde halkımızın bana gösterdiği teveccüh aslında devletine milletine bağlılığın hep bir işareti oldu. Bugün de Muş’ta vatandaşlarımın gösterdiği teveccühten, ilgiden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Muş Anadolu’nun kapısı. Muş Malazgirt’in gerçekleştiği yer. Muş’un tarihimizde çok büyük yeri olduğu gibi, bugün için de hepimiz için çok önemlidir. Ziyaretlerimi yaparken bir şeyi ısrarla söyledim. Türkiye’ye güvendiğimizi, milletimize güvendiğimizi, ülkenin çeşitli sıkıntıları olduğunu, bunların içerisinde önemli problemlerimizin de olduğunu ama daima bu ülkede iyi şeylerin olacağına inandığımı hep söyledim. İyi şeylerin olacağını da her zaman ısrarlı bir şekilde tekrarladım. Bu ziyaretimin gerçekleştiği dönemde Türkiye’de güzel şeyleri hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye’de var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini kardeşlik rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini Türkiye’de barışın huzuru adeta özlendiğini ve bunun için çok büyük bir arzunun artık çok açık sokağa yansıdığını görüyorum” dedi.

“Öğrendim ki ilk defa uzun yıllardan sonra bir Cumhurbaşkanı ilimizi ziyaret ediyormuş” diyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Bu da benim için ayrıca gurur kaynağı oldu. Bu bölgede gelmediğim bir iki ilimiz kalmıştı. Muş ve Bingöl bunlardandı. O da bugüne nasip oldu. Vatandaşlarımızın devletine ve milletine bağlılığını her yerde gördüm. Şüphesiz ki sıkıntılarımız vardır. Bunu ben daima tekrar ettim. En zor günlerde bunu cesaretle konuştum. Bu gezi bu vesileyle bu havanın daha da pekişeceğini herkesin birbiriyle çok daha fazla kucaklaşacağına inanıyorum. İnsanların fıtratında aslında sulh vardır. İyilik vardır. Diğerleri anormal durumlardır. Bu topraklarda yüzyıllarca, bin yıldır Alparslan bu kapıları bizlere açtıktan sonra hep beraber yaşamış halkımız. Herkesin kökü farklı olabilir, etnik farklılıklar olabilir hatta dini farklılıklar olabilir. Mezhep farklılıkları olabilir. Çünkü biz büyük bir ülkeyiz. Biz imparatorluk bakiyesi olan bir cumhuriyetiz. Bugün bir imparatorluk değiliz ama, imparatorluğun bütün renklerini ve zenginliklerin bugün Türkiye Cumhuriyeti taşıyor. Biz bir şehir devleti değiliz ki. Bunların hepsi bizim gerçeklerimizdir. Bizim de zenginliğimizdir. Önemli olan şey memleketimizin gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi demokratik standartlarını, hukuk standartlarını, yükseltmek. Dolayısıyla kendi irademizle, kendi arzumuzla hep beraber standartlarımızı yükseltmek bize doğrusu onur verir. Bugünkü bu iklime, bu sürece rastlamış olar ziyaretimin ayrıca vatandaşlarımız arasında zaten var olan kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum.” (MUŞ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen, Mukaddes Akdeniz'e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Utanmadan hâlâ para diyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...