18 Nisan 2013 08:39

Eğitim Sen, Mukaddes Akdeniz'e sahip çıktı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlisi Mukaddes Akdeniz’in YÖK Disiplin Kurulu kararı ile görevden alınmasına karşı tepkiler devam ediyor. Namık Kemal Üniversitesi önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen üyeleri, Mukaddes Akdeniz’in yanında olduklarını belirtti.Hakkında, ‘devlet değerlerin

Eğitim Sen, Mukaddes Akdeniz'e sahip çıktı
Paylaş

Hakkında, ‘devlet değerlerini küçümsediği, Çanakkale Şehitlerine hakaret ettiği’ iddiasıyla soruşturma başlatılan ve okulla ilişiği kesilen Mukaddes Akdeniz için Eğitim Sen üyeleri eylem yaptı. Yapılan eylemde açıklama yapan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bilginer, iktidarın eğitim sistemini, yaptığı kökten değişiklikler ile gericileştirdiğini belirterek, eğitim emekçilerinin de iş güvencesini ortadan kaldırmaya çalıştığını dile getirdi. Bilginer, bütün baskılara karşı mücadele edeceklerini aktardı.

Açıklamadan sonra söz alan Mukaddes Akdeniz ise bu müdahalenin demokratik özerk üniversiteyi savunanlara yapıldığını ve buna karşı direneceğini beyan etti. Açıklamada sık sık “Mukaddes hoca onurumuzdur”, “Mukaddes hoca yalnız değildir”, “Yaşasın bağımsız demokratik özerk üniversite” sloganları atıldı. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Akil İnsanlar' toplantısına ülkücü engeli

SONRAKİ HABER

Gül: İyi şeyler olacağını hep söyledim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...