18 Nisan 2013 08:30

'Akil İnsanlar' toplantısına ülkücü engeli

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti tarafından Hilton Kayseri Otelinde düzenlenen “Akil İnsanlar ve Sivil Toplum Örgütleri Kayseri buluşması” konulu toplantıda gerginlik yaşandı. Ülkücü bir grubun protestosuyla başlayan etkinlikte içeriden katılım sağlayan kurumların protestosu da gerilimi artırdı. Toplantı yapılamadı.T

'Akil İnsanlar' toplantısına ülkücü engeli
Paylaş

Türk Ocağı, Ülkü Ocağı, Türkiye Kamu Sen ve MHP temsilcilerinin kalabalık katıldığı toplantıda Akil İnsanlar Heyeti, bayrağa ve İstiklal Marşı’na saygı göstermemekle suçlandı. Sürekli aynı grubun söz alması ile devam eden toplantıda heyete, Bilgi Yurdu Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Devletin temel niteliklerini niye değiştiriyorsunuz. Öcalan ve Karayılan 'Ak Partiyi biz iktidar yaptık' dediler. Akil İnsanlar Heyetinde neden milliyetçi biri yok?​” diye seslendi. Kamu-Sen İl Başkanı Ali Benli’nin, “Türk milleti zekidir, çalışkandır. Türk milletinin akil adamlara ihtiyacı yoktur" demesi üzerine grup hep bir ağızdan “Ne mutlu Türküm diyene” diye bağırdı. Grup dışından ilk sözü alan Memur Sen üyesinin konuşmasının engellendiği toplantıda, küfür ve hakaretler de yer aldı. Yapılan küfürler nedeniyle polisi göreve çağıran Memur Sen üyesinin üzerine yürüyen grup, sonrasında da heyetin bulunduğu masaya yöneldi.Akil İnsanlar Heyeti’nde bulunan gazeteci Hilal Kaplan’ı hedef alan grup, “Hilal hanım Türk bayrağı önünde oturmak size yakışmıyor” diyerek sözlü sataşmalarda bulundu. Kamu Sen ve Türk Ocağı üyeleri kargaşaya dönüşen toplantıda hep birlikte İstiklal Marşı okuduktan sonra “Türkler dışarı” diyerek salonu terk etti.

‘KAYSERİLİLER BUNLAR OLAMAZ’

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, salonun tamamen boşalmasından sonra basına yaptığı açıklamada “Kayseri'ye iletişim kurmaya geldik. Maksadımız hayırdan başka bir şey değildi. Bize ifade edilen hiçbir şeyi, toz olarak bile kabul etmiyoruz. Ülkemizi de, milletimizi de, bayrağımızı da seviyoruz. Ama salonda iletişim ortamı kalmadığı için toplantıyı sürdüremedik. Organize bir grubun müdahalesiyle karşılaştık. Gerilim artınca, tansiyon yükselince toplantımızı sona erdirdik. Bizim tanıdığımız Kayseri ve Kayserililer bunlar olamaz” diye konuştu.  

Akil İnsanlar heyeti Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yaşatma Koruma Derneği’ni ve Alevi Kültür Merkezini de ziyaret etti. (KayseriEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri meydanlardan uyarıyor!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen, Mukaddes Akdeniz'e sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...