18 Nisan 2013 07:55

Türk: İnançların hakları için mücadele edeceğiz

Fransa'nın Strasbourg kentinde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt siyasi hareketinin tüm etnik ve inançsal gruplara eşit yaklaştığını ve Aleviler başta olmak üzere her kesimin haklarının kendileri için önemli olduğu mesajını verdi.ANF’nin geçtiği habere göre, Türkiye raporu

Türk: İnançların hakları için mücadele edeceğiz
Paylaş

Fransa'nın Strasbourg kentinde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt siyasi hareketinin tüm etnik ve inançsal gruplara eşit yaklaştığını ve Aleviler başta olmak üzere her kesimin haklarının kendileri için önemli olduğu mesajını verdi.

ANF’nin geçtiği habere göre, Türkiye raporunun görüşüleceği Avrupa Parlamentosunun Strasbourg’daki Genel Kuruluna katılarak temaslarda bulunan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Mezopotamya Kürt Kültür Merkezinin organize ettiği halk toplantısına katıldı.

REHAVET UYARISI

Temasları hakkında bilgi veren Türk, siyasal gelişmelere ilişkin soruları da yanıtladı. Kürtlerin geçmişte savaştan değil siyasetten kaybettiğini söyleyen Türk, “Rehavete kapılıp ‘Her şey tamam’ dersek yanılırız. Biz hem kendimize hem de halkımıza güveniyoruz” dedi. Türk, yeni süreçte Kürtlerin siyasette eskisinden daha etkin bir şekilde yer almaları gerektiğine dikkat çekti.
Kürtlerin ve kendilerinin talep ve söylemlerinin net olduğunu anlatan Türk, Kürtlerin haklarını güvenceye alacak bir anayasanın gerekli olduğunu söyledi. Türk, DTK ve BDP’nin eşitliği ve paylaşımı esas aldığını söylediği konuşmasında, “CHP ezilenlerden ve haklıdan yana tavır alsaydı süreç barışa daha rahat evrilirdi” diyerek CHP’yi eleştirdi.

Kürt Özgürlük Hareketinin 40 yıllık mücadele pratiğinde ezilen inanç ve etnisitelere karşı tutumunun net olduğunu kaydeden Türk, partilerinin bu konuda eleştirilecek son parti olduğunu söyledi. BDP ve öncesindeki Kürt partileri içerisinde Alevi-Sünni, Yezidi, Süryani, Ermeni ayrımının hiç bir zaman olmadığını söyleyen Türk, bir çok Alevi siyasetçinin Kürdistan’ın değişik şehirlerinde belediye başkanı veya milletvekili seçildiğini hatırlattı. Türk, bugün Alevileri kendilerine karşı kışkırtmak isteyen başta CHP olmak üzere birçok gücün de Aleviler için hiç bir şey yapmamış olmasının da ilginç olduğunu dile getirdi. (STRASBOURG)

ÖNCEKİ HABER

Gündem 1 Mayıs!

SONRAKİ HABER

Bozdağ, Hayyam’ın dörtlüğünü küfür yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...