04 Mayıs 2011 09:18

Numune işçileri örnek olsun

Geçmişe dönük haklarından vazgeçmedikleri için 1 Ocak’ta işten atılan Adana Numune Hastanesi işçileri, işlerine geri döndü. Direnişlerinin 120. gününde işlerini tekrardan kazanan emekçiler iş başı yaptı. Dev Sağlık-İŞ, SES ve TTB ile Numune işçileri hastane bahçesinde bir araya gelerek basın a

Numune işçileri örnek olsun
Paylaş

Sık sık “Direne direne kazandık”, “Taşeronu sağlıktan süpüreceğiz” sloganlarını atıldığı açıklamada konuşan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun Numune işçilerinin zorluklardan yılmayarak, işlerini tekrardan kazandığını söyledi. Taşerona ve güvencesizliğe karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Yorgun, işçilerin onuruyla mücadele ettiğini aktardı.

Dev Sağlık-İŞ Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise işçilerin soğuk günlerde direnişe başladığını, çeşitli baskılara, zorlamalara rağmen direnişlerinden vazgeçmediklerini belirtti. Direnişe işlerini tekrardan kazanacaklarına inanarak başladıklarına dikkat çeken Çerkezoğlu, Numune işçilerinin hastane kapısından başları dik gireceklerini söyledi.

DİRENEREK KAZANDIK

Konuşmaların ardından basın açıklamasını okuyan Numune işçisi Esra Can mücadele arkadaşlarının, sendikaların ve kurumların desteğiyle direnerek ve kazandıklarını belirtti. Taşeronun kader olmadığını bildiklerini vurgulayan Can, taşeronu reva görenlere karşı mücadeleyle cevap verdiklerinin altını çizdi. “Taşerona başkaldırıyoruz” diyerek başladıkları direnişin, diğer sağlık çalışanları için yeni bir mücadele örneği olacağını aktaran Can, taşeronlaştırmanın işsizlik ve güvencesizlik olduğunu bildiklerini söyledi. Taşerona ve güvencesiz çalıştırılmaya karşı mücadele etmenin, geleceklerine ve onurlarına sahip çıkmak anlamına geldiğine dikkat çeken Can, güvenceli iş insanca yaşam mücadelelerini büyüteceklerini belirtti. Taşeronu sağlıktan ve çalışma yaşamından süpüreceklerini aktaran Can, insan ihaleyle çalıştırılamayacağını vurguladı. Yapılan basın açıklamasının ardından sendikaya üye olan işçiler, çekilen halaylar sonrası işlerine döndü. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kakava Şenliği başlıyor

SONRAKİ HABER

Bursa’da 7 kişilik aileyi soba zehirledi: 4 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...