17 Nisan 2013 11:13

TTK’da taşerondan vazgeçilmeli

TÜRKİYE 23. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi (IMCET 2013), 16 Nisan 2013 tarihinde Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK’daki işçi açıklarına dikkat çekti. Alabaş, “2010 yılında 1400

TTK’da taşerondan vazgeçilmeli
Paylaş

TÜRKİYE 23. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi (IMCET 2013), 16 Nisan 2013 tarihinde Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK’daki işçi açıklarına dikkat çekti. Alabaş, “2010 yılında 1400 işçi talebinde bulunan TTK Genel Müdürlüğü’nün bu talebi karşılanmadı. 2012 yıl başındaki işçi talebi 2500 olmasına rağmen halen işçi açıkları giderilmedi. TTK, tarihinin en az sayıdaki işçisiyle en düşük üretimini yapmaktadır. Biz, havzada çok ölümlü kazaları geride bıraktık derken, maliyeti düşürme bahanesiyle, zorla dayatılan taşeron uygulamaları sonucu yine toplu ölümleri yaşadık. Oysa biz taşeron uygulamasına şiddetle karşı çıkmış ve havza tarihinde görülmedik kazalara sebebiyet verebileceğini kamuoyuna açıklamış ve eylemler yapmıştık. TTK’da taşeron uygulaması biran önce sonlandırılmalıdır” dedi. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Saldırı serbest, protesto yasak

SONRAKİ HABER

Hem ticaret hem performans

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa