17 Nisan 2013 10:29

224 toplu mezar açılmayı bekliyor

DİYARBAKIR’da 270 kişinin gömüldüğü iddia edilen 25, Bölge genelinde ise 3 bini aşkın kişinin gömüldüğü öne sürülen 224 toplu mezar açılmayı bekliyor.‘90’lı yıllarda artan çatışmalı ortamla beraber Bölge adeta toplu mezar tarlasına döndü. İlk olarak 1989’da Siirt&r

224 toplu mezar açılmayı bekliyor
Paylaş

DİYARBAKIR’da 270 kişinin gömüldüğü iddia edilen 25, Bölge genelinde ise 3 bini aşkın kişinin gömüldüğü öne sürülen 224 toplu mezar açılmayı bekliyor.
‘90’lı yıllarda artan çatışmalı ortamla beraber Bölge adeta toplu mezar tarlasına döndü. İlk olarak 1989’da Siirt’e bağlı Newala Qesaba (Kasaplar Deresi) bölgesinde 98 kişinin bulunduğu toplu mezarın ortaya çıkmasının ardından bazı mezarlar daha bulundu, ancak insan hakları kuruluşları henüz açılmayı bekleyen yüzlerce mezar olduğunu belirtiyor. Toplu mezarların açılması ve mezarda bulunanların nasıl öldürüldüğünün ortaya çıkarılması için bilimsel bir çalışma yapılması gerektiğini belirten İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, “Türkiye konuya ilişkin düzenlemeler yapan Minnesota Protokolü’nü imzalamadı. Devasa bir sorun olan toplu mezarlar konusunda Türkiye taraf olmalı ve adım atmalı” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kürt iş adamlarını kim, nasıl öldürdü?

SONRAKİ HABER

Kapalı sınır kapıları Nusaybin’i vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...