04 Mayıs 2011 07:27

Seçilme kaygısı bunları da söyletti!

DİYARBAKIR Bağımsız milletvekili Salim Ensarioğlu, Öcalan’a ev hapsi istedi.Bölge’de köylerin yakılıp boşaltıldığı ve cinayetlerin en sık işlendiği 1993 ve sonrasında iktidarda bulunan Doğru Yol Partisi’nde (DYP) Devlet Bakanlığı yapan Salim Esarioğlu, bağımsız milletvekili adayı olduğu Diyarbakır’da ilginç bir a&cced

Seçilme kaygısı bunları da söyletti!
Paylaş

DİYARBAKIR Bağımsız milletvekili Salim Ensarioğlu, Öcalan’a ev hapsi istedi.

Bölge’de köylerin yakılıp boşaltıldığı ve cinayetlerin en sık işlendiği 1993 ve sonrasında iktidarda bulunan Doğru Yol Partisi’nde (DYP) Devlet Bakanlığı yapan Salim Esarioğlu, bağımsız milletvekili adayı olduğu Diyarbakır’da ilginç bir açıklama yaptı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Ensarioğlu, konuşmasına Dersim’de yapılan operasyon sonucu çıkan çatışmada hayatını kaybeden 7 HPG’li için başsağlığı dileyerek başladı. Bölgede AKP ve BDP’nin olduğunu söyleyen Ensarioğlu, “Buraya bir üçüncü kardeş lazımdı, ben de bu yüzden aday oldum” dedi. Genel af önerisi yapan Ensarioğlu PKK Lideri Abdullah Öcalan için de ev hapsi önerisinde bulundu.

Demokratik Özerklik konusuna da değinen Ensarioğlu, “Demokratik Özerklik meselesinin içeriğine yüzde 90 katılıyorum. Geri kalan yüzde 10’luk kısmına ise şimdilik katılmıyorum” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

BDP, Kürt gençlere yönelik baskıları kınadı

SONRAKİ HABER

Kars’ta anayasa paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...