04 Mayıs 2011 06:52

BDP, Kürt gençlere yönelik baskıları kınadı

BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, partilerinin gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik’e (DYG) yönelik düzenlenen operasyon ve tutuklamaların ‘Seçimi sabote etmeye yönelik bir girişim’ olduğunu söyledi.DYG’ye yönelik bir çok ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarla 48 kişinin gö

BDP, Kürt gençlere yönelik baskıları kınadı
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, partilerinin gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik’e (DYG) yönelik düzenlenen operasyon ve tutuklamaların ‘Seçimi sabote etmeye yönelik bir girişim’ olduğunu söyledi.

DYG’ye yönelik bir çok ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarla 48 kişinin gözaltına alınması ve 33 kişinin tutuklanmasına ilişkin BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, Diyarbakır İl binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Koçali’nin yanı sıra Siirt Milletvekili Osman Özçelik, BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve DYG’liler katıldı. Koçali, tutuklamaların seçim sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu belirterek, bunlara rağmen parti olarak dimdik ayakta durduklarını söyledi. DYG’nin parti tüzüğüne bağlı olarak kurulmuş bir gençlik yapılanması olduğuna dikkat çeken Koçali, Kürt siyasetçilerin ‘KCK davası’ adı altında cezaevine atılmasının ardından şimdi de legal siyaset yürüten DYG’li gençlerin hedef alındığını söyledi. DYG’lilere yöneltilen suçlamaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını belirten Koçali, “Başbakan bölge halkından büyük bir darbe aldı ve bunun üzerine Kürt sorunu yoktur demeye, yeniden başa sarmaya başladı” dedi. MGK toplantısında en demokratik sivil eylemlerin bile müdahale sebebi sayıldığına dikkat çeken Koçali, Kürt halkının bu saldırılara cevabı 12 Haziran seçimlerinde vereceğini söyledi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin Şırnak adayı Şırnak'ı 'terör bölgesi' olarak niteledi

SONRAKİ HABER

Seçilme kaygısı bunları da söyletti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...