16 Nisan 2013 11:49

İşten atma eğitimine tepki

İstanbul’da Boğaziçi Eğitim ve Danışmanlık firması tarafından 27 Nisan’da yapılması planlanan “İnsan Kaynakları Yönetiminde İşten Çıkartma Stratejileri” konulu panel TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından protesto edildi. TMMOB Ankara İKK tüm emek ve demokrasi güçlerini de protestolarına ortak olmaya çağırd

İşten atma eğitimine tepki
Paylaş

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Boğaziçi Eğitim ve Danışmanlık firması tarafından şirketlere yönelik olarak düzenleneceği duyurulan panelin emekçilerin haklarını gasp etmeye dönük artarak süren saldırıların yeni bir boyutu olduğu ifade edildi.

İşverenlerin keyfi işten çıkarmalarının, kârlarını artırmaktan başka bir amaca hizmet etmediği kaydedilen açıklamada, bu işten atmaların emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik neoliberal saldırıların da bir parçası olduğu vurgulandı. Açıklamada, kanunla teminat altına alınmış olan hakların, kanunsuzca gasp edilmeye çalışıldığı vurgulandı.

BİR DE EĞİTİM

Türkiye’nin dört bir yanından gelen keyfi işten çıkarma haberlerine atıf yapılan açıklamada, yargıya taşınan işten çıkarma davalarının çoğunluğunun çalışanların kazanımlarıyla sonuçlandığının da altı çizildi. Açıklamada “Buna rağmen işverenler keyfi işten çıkarmalara devam etmekle kalmamakta, çalışanların tazminat haklarını da ellerinden almaya çalışmaktadırlar” denildi.

“İnsan Kaynakları Yönetiminde İşten Çıkartma Stratejileri” konusunun işleneceği panelin, çalışan haklarına yönelik pervasız saldırıların arttığı böylesine bir dönemde düzenlendiğine vurgu yapılan açıklamada, amacının tanıtım ve duyuru metinlerinde yer alan ifadelerden de kolaylıkla anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada “Görülmektedir ki emekçileri haksız fesihlerle kapıya koyup işsizlik ve yoksulluğa iten işverenler bununla da yetinmemekte, bunun kendisine getireceği yasal yükümlülüklerden de sıyrılmak istemektedirler” denildi.

BAKANLIKTAN DESTEK

Açıklamada, durumun trajedisini artıran ve emekçilere yönelik bu saldırıyı daha da kabul edilemez kılan noktanın ise  panelin katılımcıları arasında İŞKUR bürokratlarının da bulunması olduğu ifade edildi. Çalışma Bakanlığının mevcut sorunları çözemediği gibi, işverenleri haksız işten çıkarmalar konusunda eğitmek için bürokratlarını göndermesinin kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, panel ve düzenleyicileri kınandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis panzerlerinden gül suyu mesaisi

SONRAKİ HABER

Özal'ın ölümüne dair hazırlanan iddianame kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...