16 Nisan 2013 09:32

DT’de festivaller arka arkaya

DEVLET tiyatroları mart ve nisan aylarını festivallerle geçiriyor. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlayan uluslararası Adana Tiyatro Festivali devam ederken, Konya’da da Devlet Tiyatrolarının düzenlediği “Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” başladı. 24 Nisana kadar sürec

DT’de festivaller arka arkaya
Paylaş

DEVLET tiyatroları mart ve nisan aylarını festivallerle geçiriyor. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlayan uluslararası Adana Tiyatro Festivali devam ederken, Konya’da da Devlet Tiyatrolarının düzenlediği “Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” başladı. 24 Nisana kadar sürecek olan Konya’daki festivalin hemen sonrasında ise bu kez Ankara’da Devlet Tiyatroları, Ankara Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali başlayacak.
“Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” Konya Devlet Tiyatroları kuruluşunun 13. yılında şehirle birlikte kutlayacakları bir şenlik olarak düşünülürken Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin tarafından festival olarak kararlaştırılmış. Şimdiye kadar pek çok ülkeden yüzlerce oyunu ve tiyatrocuyu konuk eden festival bu yıl da Türkçe tiyatro yapan tiyatroların oyunlarını ve oyuncularını ağırlıyor.
Festivalin pazar günkü açılışı Trabzon Devlet tiyatrosunun “Bu da geçer yahu” oyunu ile başladı. Açılış töreninde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Konya Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru ve Konya Valisi katılanlar arasındaydı.
Trabzon Devlet Tiyatrosunun “Bu da Geçer Yahu”, “Ben Feuerbach”, Ankara Devlet Tiyatrosundan “Cesaret Ana ve Çocukları”, “Pal Sokağı Çocukları”, ve festivale ev sahipliği yapan Konya Devlet Tiyatrosunun “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” Türkiye’den katılan oyunlar arasında yer alıyor.
Festivale yurt dışından katılan ülkeler  arasında ise Kazakistan, Balkarya, Kıbrıs, Azerbaycan, Makedonya, Bulgaristan, Irak ve Dağıstan Cumhuriyetleri var. Bu ülkelerden gelen oyunlarla 23 Nisana kadar devam edecek olan festival kapsamında çocuklar için tiyatro atölyeleri ve Usta Tiyatrocu Münir Canar’ın sunacağı “Orta oyunu tiplemelerinin kökeni ve sahne yansımaları” üzerine söyleşi de yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3. kez ihale, 3. kez eylem

SONRAKİ HABER

Yunan memura kötü haber

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...