16 Nisan 2013 11:28

Yazarımız Kenanoğlu’na tazminat cezası

AKP hükümeti tarafından başlatılan Alevi Çalıştaylarına Maraş Katliamı’nın ünlü sanıklarından Ökkeş Şendiller’in çağırılmasına o dönem itiraz eden Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, tazminata mahkum edildi. Kenanoğlu, 3 bin 500 liralık tazminata mahkum edilirken, bu miktara o dön

Yazarımız Kenanoğlu’na tazminat cezası
Paylaş

AKP’nin düzenlediği Alevi Çalıştayı’na, Maraş Katliamı sanıklarından Ökkeş Şendiller de davet edilmişti. O dönem çalıştaylara katılan, dönemin Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Ali Kenanoğlu, bu davete itiraz etmişti. Bu tepkiyi sayfalarına taşıyan iki gazete haberi “Yahudilerle ilgili konferansa Hitler’in çağrılması ne kadar doğruysa Kenger’in (Ökkeş Şendiller) Alevi Çalıştayı’na çağrılması o kadar doğrudur” ifadeleri ile vermişti. Bu demeçlerden dolayı Ökkeş Şendiller o dönem Kenanoğlu hakkında tazminat davası açmıştı. Ankara 24 Asliye Ceza Mahkemesi 2010 yılında açılan davada kararını verdi.

Her gazetedeki haber için bin 750 lira olmak üzere Kenanoğlu aleyhine 3 bin 500 liralık tazminat cezası veren mahkeme, demeçlerin verildiği 13-15 2009 tarihlerinden kararın verildiği tarihe kadar da faiz işletilmesini istedi.

Konuyu gazetemize değerlendiren Kenanoğlu, “Bizim itirazımız Ökkeş Şendiller’in Alevi çalıştayına davet edenlere idi” dedi. Buradaki asıl suçun Alevi katliamında bir numaralı sanık olarak yargılanan bir kişinin, Alevilerin sorunlarına çözüm çalıştayına davet edilmesi olduğunu belirten Kenanoğlu, “Bizim muhatabımız hükümettir. Hem bizim itiraz ettiğimiz, Alevi kamuoyunda olumsuz bir görüntüsü olan bir kişiyi çalıştaya davet ederek bize bir saygısızlık yapıyorlar hem de buna itiraz ettiğimiz için bizi mahkum diyorlar. Esas mahkum edilmesi gereken, o kişiyi oraya davet edenlerdir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakana mektup işinden etti

SONRAKİ HABER

KESK: Geleceğe ipotek konuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...