16 Nisan 2013 02:40

Sağlık emekçileri yarın grevde

Sağlık emekçileri görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde greve çıkacakları açıkladı.17 Nisanda greve çıkacak sendikalar ve demokratik kitle örgütleri, İstanbul Tabip Odasında düzenledikleri basın toplantısında, bir günlük iş bırakma eylemi hakk

Sağlık emekçileri yarın grevde
Paylaş

17 Nisanda greve çıkacak sendikalar ve demokratik kitle örgütleri, İstanbul Tabip Odasında düzenledikleri basın toplantısında, bir günlük iş bırakma eylemi hakkında bilgi verdi.

Devrimci Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Özdemir Aktan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeleri adına Hıdır Doğan ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Osman Öztürk’ün katıldığı basın toplantısında sağlık emekçileri, “Hastaları dilenci, sağlık çalışanlarını hedef tahtası yerine koyanlara isyan ediyoruz” dedi.

17 NİSAN SAĞLIKTA ŞİDDET GÜNÜ

Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan Hıdır Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kanser hastası kadının eline para tutuşturmasını kınayarak sözlerine başladı. Doğan, “Bayraktar’ın empati kurmaktan yoksun bu çirkin davranışını esefle karşılıyoruz” dedi.  Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası çıkarmakta direndiğini hatırlatan Doğan, sağlıkta şiddetin basit bir hasta-sağlık çalışanı anlaşmazlığından kaynaklanmadığını vurguladı. Doğan, “O gün aciller, yatan hastalar, kanserliler, diyaliz hastaları dışında hasta kabul edilmeyecek, hizmet üretilmeyecek, sabah sağlık kurumlarının önünde toplanarak Dr. Ersin Arslan için saygı duruşunda bulunulacak. Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü saatlerde ise hastane bahçelerinde, sağlık müdürlükleri önünde yürüyüşler düzenleyeceğiz” dedi.  

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Özdemir Aktan ise yaptığı konuşmada 17 Nisanı sağlıkta şiddet günü olarak kabul edeceklerini söyledi. Aktan, 17 Nisanın dünya çapında sağlıkta şiddeti protesto günü olması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta tüm yollar kapalı

SONRAKİ HABER

Demiryollarında grev günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...