15 Nisan 2013 07:44

‘Ama’sız barışa evet

Barış sürecine ilişkin aydın, sanatçı, gazeteci ve yazarlardan oluşan Çözüme Evet Koalisyonu, Ankara’da yaptığı basın açıklamasında “Ama’sız, fakat’sız barış istiyoruz” diyerek barış için çaba göstereceklerini bildirdi.Mülkiyeliler Birliğinde dün yapılan basın toplantısına

‘Ama’sız barışa evet
Paylaş

Mülkiyeliler Birliğinde dün yapılan basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Yavuz Önen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Sekreteri İsmail Boyraz, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yöneticileri ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

‘BARIŞ YALNIZCA SİLAHLARIN SUSMASI DEĞİL’

HDP Eş Genel Başkanı Yavuz Önen, barış sürecinin yalnız hükümet programına bırakılmayacak kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Öcalan’ın mektubunda silahların sustuğu bir dönem ilan etmesinin önemli olduğunu söyleyen Önen, hükümet dilinin ise bu döneme uymadığını, barış dili olmadığını ifade etti. Silahlı mücadelenin devam etmesi gerektiğin söyleyen çevreleri eleştiren Boyraz, “Kürt halkı silahların susmasını istiyor. Bazı sol-sekter çevreler istemiyorsa kendi eline silah alsın” dedi.

Barışın yalnızca silahların susması demek olmadığını belirten Önen, azınlık, dini inanç ve demokratik haklardan mahrum kalan kesimlerin bir sorunu olduğunu dile getirdi. İHD Genel Sekreteri İsmail Boyraz ise, barış sürecinde özellikle batı illerinde yaşayan halkın ikna edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Boyraz, Akil İnsanların çalışmalarında çözüme dair tereddütleri olan kesimlerin yüzde 10’una bile bir şeyler anlatabilmesinin dikkate değer olduğunu ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan'dan Dicle mesajı: Provokasyona gelmeyin

SONRAKİ HABER

İÜ'de üzerlerinde satır bulunan 11 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...