14 Nisan 2013 11:36

Bu direnişe hep beraber sahip çıkalım

PMR Kauçuk'un direnişçi çalışanı 10 arkadaş olarak, sendikaya üye olduğumuz için işimizden hiçbir gerekçe gösterilmeden atılarak yaşadığımız mağduriyetimizi basına yansıtmak istiyoruz. Tuzla Organize Yan Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikamızda 4 gündür fabrika önünde direnişimiz sür&uum

Bu direnişe hep beraber sahip çıkalım
Paylaş
PMR Kauçuk’un direnişçi işçileri

PMR Kauçuk'un direnişçi çalışanı 10 arkadaş olarak, sendikaya üye olduğumuz için işimizden hiçbir gerekçe gösterilmeden atılarak yaşadığımız mağduriyetimizi basına yansıtmak istiyoruz. Tuzla Organize Yan Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikamızda 4 gündür fabrika önünde direnişimiz sürüyor. Zor şartlar altında çalıştırılıp hakkını alamayan, hakkımızı aradığımız için atılan işçiler olarak maddi ve manevi sıkıntılarla beraber maddi açıdan ve ailevi sıkıntılarımız da oluşmaya başlamıştır.
Bununla beraber biz çalışanlar huzursuz olmaya başladık. Gerçi atılmadan önce de maddi ve manevi sıkıntılar yaşardık. Örneğin; çalışmaya geldiği zaman 16 saat çalıştırlar ama maaş zamanı maaşlarımızın geç yatması, bu konuyla ilgili işverenin ilgilenmemesi sorunlardan uzak kalması bizi yeterince huzursuz etmişti. Hakkımız aramak için sendikaya üye olduk. İşverende hiçbir gerekçe göstermeden işimize son vermiştir. 15 gün içinde Petrol İş Sendikası Kartal şubeye üye olarak iş yerinde çoğunluğu sağladık ve yetki bekliyoruz. Sendikamız Petrol İş’le birlikte bu süreci aşacağımıza inanıyoruz. Bütün sendikaları, duyarlı arkadaşları yanımızda görmekten onur ve şeref duyarız. Ayrıca Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’ndeki sanayiden çalışan işçi arkadaşlarımıza sesleniyoruz ! Gelin bu direnişe beraber sahip çıkalım.
Sayın Başbakanım “iki sendikaya üye olabilirsiniz” diyordunuz, Biz bir sendikaya üye olduk bugün kapı dışarı edildik. Siz de buyurun, isterseniz bu olayı çözersiniz.

*TUZLA

ÖNCEKİ HABER

Gelin kaynana savaşları tiyatro sahnesinde

SONRAKİ HABER

Sınıf derdi olanlar ile olmayanların ayrışma yeri 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa