14 Nisan 2013 11:23

Afet bölgesine elektrik borcu şoku!

NİZİP ilçesine bağlı Kamışlı köyü yıllardır afet bölgesi olduğu için yurttaşlardan elektrik parası alınmadı. Toroslar EDAŞ Antep İl Müdürlüğü, 2011 yılında köy sakinlerinin evinde bulunan eski sayaçları sökerek, yerine yenisini taktı ve ardından köylülere borç yapılandırılması çı

Afet bölgesine elektrik borcu şoku!
Paylaş

NİZİP ilçesine bağlı Kamışlı köyü yıllardır afet bölgesi olduğu için yurttaşlardan elektrik parası alınmadı. Toroslar EDAŞ Antep İl Müdürlüğü, 2011 yılında köy sakinlerinin evinde bulunan eski sayaçları sökerek, yerine yenisini taktı ve ardından köylülere borç yapılandırılması çıkardı. Borcunu ekonomik nedenlerden dolayı ödeyemeyen köy sakinlerinin neredeyse hepsi icralık oldu ve kimi yurttaşların elektriği kesildi. Köyün eski muhtarı Şevket Aslan, borç yapılandırması sonucu kendisinin 6 bin TL borcunun olduğunu öğrendiğini ifade etti. Aslan, ekonomik nedenlerden dolayı borcunu ödeyemediği için elektriğinin bir haftadır kesildiğini belirtti. 6 bin TL olan borcunun taksitlerini bir gün geciktirdiği için borcunun 13 bin TL’ye çıktığını belirten Aslan, “Köseler Jandarma Karakolu’na gidip ifade verdiğimizde karakol yetkilileri bile duruma isyan etti. Karakolda bu şekilde davalık olan 400 dosya olduğu bize söylendi” diye konuştu.

11 BİN TL BORÇ

Mağdur edilen bir diğer köylü 48 yaşındaki Şükrü Özdemir ise, babasının kullandığı elektrik borcunu üstüne aldığını belirterek, borcu ödemeye çalıştığını söyledi. Birgün geciktirmeden dolayı elektriği bir haftadır kesilen Özdemir, "Ben babamın kullandığı elektrik borcunu üstlendim. Mağaraların çökmesiyle devlet köyü afet bölgesi ilan etti. Borç yapılandırıldığında 8 bin TL idi. Yarısını ödedim. Taksitlerimi bir gün geç ödediğim için benim elektriğimi kestiler. Borcumu da 11 bin TL'ye çıkardılar. Parayı ödeyemediğimiz için karanlıkta yaşıyoruz. 21. yüzyılda nerede görülmüş insanların karanlıkta bırakıldığı. Buradan yetkililere sesleniyorum, bize yardım elini uzatsınlar" diye belirtti.
Evine eski sayacı sökülerek yerine yeni sayaç takılan 70 yaşında ve yalnız yaşayan Zeynep Bozkurt ise, "elektriği kaçak kullandı" diye icraya verildi. 3 bin TL borcu olan Bozkurt, "Ben yolda yürümeyi bile bilmiyorum, elektriği nasıl kaçak kullanayım” diyor. (Gaziantep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir imza bazen çok şeydir

SONRAKİ HABER

Somali'de bombalı saldırı: 16 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa