14 Nisan 2013 11:22

Bir imza bazen çok şeydir

22 yıldır cezaevinde bulunan kanser hastası Avni Uçar’ın sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Uçar, 2006 yılında sağ böbreği kanser teşhisi konularak alınmıştı. Uçar, 2006 yılında geçirdiği böbrek a

Bir imza bazen çok şeydir
Paylaş
Jihat Akça

22 yıldır cezaevinde bulunan kanser hastası Avni Uçar’ın sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Uçar, 2006 yılında sağ böbreği kanser teşhisi konularak alınmıştı. Uçar, 2006 yılında geçirdiği böbrek ameliyatından önceki yıllarda sayısız kez böbrekteki tümör için ‘iyi huylu’ denilerek, hastalığı es geçilmiş, durumu ağırlaşınca da kanser teşhisi konulunca böbreği alınmıştı. Benzer bir durum mesanesi için de söz konusu olan Uçar’ın geçmiş yıllarda mesanesinde teşhis edilemeyen bir lekeden bahsedilip bunun sorun olmayacağı bildirilmesine rağmen, 2001 yılında mesane kanseri teşhisi konularak, ameliyat edildi.

‘YENİ KANSERLİ KİTLELER OLUŞTU’

Uçar’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren ve daha önce Uçar ile yaklaşık 10 yıl cezaevinde kaldığını kaydeden arkadaşı Mehmet Demir, “Uçar’ın sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Avni Uçar cezaevinde, vücudunda 2 farklı kanser teşhis edilmiş tek hasta tutukludur. Ancak Uçar’ın durumu bununla da sınırlı kalmadı. Cezaevinde yeterli ve etkili tedavisi yapılmadığı için kalan sol böbreği ve mesanesinde yeni kanserli kitleler ortaya çıkmıştır. Avni arkadaşımız cezaevinde adeta ölüme terkedilmiş durumdadır” dedi.
Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen yasal düzenlemeyle hayati tehlikesi olan hasta tutsakların tahliye edileceği beklentisi oluştuğunu, fakat bu beklentilerin boşa çıktığını kaydeden Demir, bu paket ile hasta tutsakların tedavilerinin dışarıda yapılabileceğini umduklarını ama bununla ilgili bugüne kadar hiçbir adımın atılmadığını dile getirdi. Avni Uçar’ın sağlık durumuna ilişkin uzman doktorlardan alınan sağlık raporları olduğunu belirten Demir, cezaevi koşullarında Uçar’ın tetkik, takip ve tedavisinin mümkün olmadığını dile getirdi.
Demir, Uçar’ın ailesi ve arkadaşları olarak internet ortamında Uçar’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla ‘Bir imza bazen çok şeydir, Avni Uçar’a özgürlük’ adıyla bir kampanya başlattıkların ve herkesi hasta tutsaklara yardımcı olmaya ve destek vermeye çağırdıklarını ifade etti.
İnternette Uçar’a destek vermek isteyenler http://imza.la/avni-ucar adresinden imza kampanyasına katılabilir.
(Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Perfetti’de mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

Afet bölgesine elektrik borcu şoku!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...