03 Mayıs 2011 13:23

Başbakan geçecek diye yoldaki asfalt kazılıp yeniden döküldü

AKP Beylikdüzü Belediyesi halka yol tamiri için verdiği sözlerini unuturken Başbakan için bütün imkanları seferber etmekten kaçınmıyor.Çamlık Sitesi sakinlerinin kendi aralarında oluşturdukları, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 15 kişilik komite, Davutpaşa Caddesi’nden belediyeye yürüyerek talepl

Başbakan geçecek diye yoldaki asfalt kazılıp yeniden döküldü
Paylaş

Çamlık Sitesi sakinlerinin kendi aralarında oluşturdukları, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 15 kişilik komite, Davutpaşa Caddesi’nden belediyeye yürüyerek taleplerini dile getirmişti. Fen İşleri Müdürü Emin Yüksel’le görüşen komiteye 27 nisan 2010’a kadar ışıklı kaldırımlı bir yol yapacağı sözü verilmişti. Tarih 2 mayıs  2011 yol hâlâ çamur ve toz toprak içindeyken, Başbakan Tayyip Erdoğan için var olan asfalt sökülüp yeniden yapılıyor. İki üç gündür yol yapım çalışmaları nedeniyle bütün yollar felç olmuş durumda. Belediyenin bütün imkanları Başbakanın miting yapacağı Beylikdüzü etkinlik alanın çevresini düzenlemeye adanmış. Yollardaki taşlar boyanıyor, kaldırımlar sökülüp yeniden döşeniyor. Başbakanın miting yapacağı alanın yol güzergahında bunlar olurken Davut Paşa Caddesi’nin yedi yüz metre yoluna Beylikdüzü Belediyesi ödenek bulamıyor. Dereağzı, Kavaklı ve Yakup Mahallelerinde ise yollar çukur ve büyük bölümü asfaltsız ve çamur içinde.

İŞÇİLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIRILIYOR

Yol yapımında çalışan işçiler yaklaşık iki haftadır gece gündüz çalıştıklarını söyleyerek 16- 18 saate yakın çalıştıklarını, kendilerine hiçbir değer verilmediğini belirtiyorlar. Ekmek parası için Bingöl’den kalkıp geldiklerini vurgulayan işçiler, “İnsanlık dışı bir çalışmaya maruz kalıyoruz. Bizler marabayız. Bunu da yaz ama biz kölelik koşullarında çalışıyoruz.” dediler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir’e operasyona tepki

SONRAKİ HABER

Yalova’da termik santrallere tiyatrolu protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...