14 Nisan 2013 10:48

Evrim Yurteri’nden ‘Özgürlüğe Merhaba’

“Seçtiğim renkler, heyecanlarımı… öfkelerimi… sevinçlerimi… üzüntülerimi… beni içeren araca dönüşüyor. Fırçamı bazen ana eli gibi yumuşak, kimi zaman da taş gibi sert dokunuşlarıyla tüm duygularım paletimden sıçrayıp tuvale yansıyor, imgeselliğin tutsaklığından kurtuluy

Evrim Yurteri’nden  ‘Özgürlüğe Merhaba’
Paylaş

Ressam Evrim Yurteri’nin ilk kişisel sergisi “Özgürlüğe Merhaba”, sanatçı ve sanatseverler ile birlikte Caddebostan Kültür Merkezinde açıldı.
Açılışa, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Gazeteci Nail Güreli, Karikatürist Ercan Akyol, Prof. Dr. Metin Sözen, Ressam ve Resim Eleştirmeni Birol Sözen, TGC Bşkan Vekili Turgay Olcayto ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da katıldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sergi açılışında yaptığı konuşmada, sanat ve kültüre daima önem verdiklerini belirterek, desteklerinin süreceğini dile getirdi.
Ressam Evrim Yurteri ise ilk kişisel sergisini açmamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yurteri, çalışmalarının süreceğinin müjdesini de verdi. Cadde Bostan Kültür Merkezi'nin Türkiye kültür ve sanat yaşamında önemli bir yeri olduğuna değinen Ressam Evrim Yurteri ise, ilk kişisel sergisi Özgürlüğe Merhaba'yı burada açmasının önemini vurguladı.
Sergi 13 Nisan-18 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilir. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankaralılar bu kez ‘nanik’ yapacak

SONRAKİ HABER

Lübnan'da yeni başbakan belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...