14 Nisan 2013 10:45

Ankaralılar bu kez ‘nanik’ yapacak

“GERÇEK mizah mazlumla değil, muktedirle dalgasını geçer” diyen Çankaya Mizah Festivali, bu yıl Ankara sokaklarında barışın, ötekilerin ve umudun gülen yüzü olacak. 4 gün sürecek olan festivalin bu yılki sloganı ise “Nanik!”Yıllardır Ankara’da yapılan Çankaya Mizah Festivali bu yılda 25-28

Ankaralılar bu kez ‘nanik’ yapacak
Paylaş

“GERÇEK mizah mazlumla değil, muktedirle dalgasını geçer” diyen Çankaya Mizah Festivali, bu yıl Ankara sokaklarında barışın, ötekilerin ve umudun gülen yüzü olacak. 4 gün sürecek olan festivalin bu yılki sloganı ise “Nanik!”

Yıllardır Ankara’da yapılan Çankaya Mizah Festivali bu yılda 25-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Söyleşi, sergi, stand-up gibi birçok etkinliğin yapılacağı festivalin alanı ise Kuğulu Park olacak. Genellikle sokak etkinliklerinin yapılacağı festivalde, halkın birebir katılım ve diyaloğu sağlanması bekleniyor. Çankaya Belediyesi, Nesin Vakfı, Radyo ODTÜ ve Mizahalemi’nin düzenleyeceği festivalin programı da belli oldu. Festival açılışı 24 Nisan’da Kuğulu Park’ta yapılacak. Festival açılışı sonrası Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Aziz Nesin Ankara’da” söyleşisi ve Metin Uca’nın yapacağı stand-up gösterisiyle festival başlayacak.

KAŞ ÇATMAK İKTİDARA YAKIŞIR

Otoriteler, iktidarlar hep çatık kaşlarıyla anılmışlardır. Halk ise umudu, mücadelesi ve gülümseyişleriyle. Festival, “muhalefete gülmek yakışır” diyerek, “Şenlikli Muhalefet” adıyla bir söyleşi düzenliyor. Ragıp İncesağır (Yazar), Arda Araz (ODTÜ Öğrencisi), Orhan Bekçi (ODTÜ ÖTK Yöneticisi-1978)’nin katılımıyla gerçekleşecek söyleşide, muhalefetin şenliği konuşulacak.

Durum komedilerinden ve dergilerden tanıdığımız Vedat Özdemiroğlu ise stand-up gösterisiyle karşımıza çıkacak. “80 dakkada cümle alem” isimli gösteri Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Tiyatro Sanatçısı Orhan Alkaya ise “şimdi şiirin tam zamanıdır” diyecek. Alkaya, Sezai Aydın ve Güven Kıraç, ustanın şiirlerini Çiğdem Erken’in doğaçlama piyanosu eşliğinde sahneye getirecek.

27 Nisan’da ise sinema 3 Büyükler başlığıyla, sinemanın 3 önemli ismi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir araya geliyor. Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder ve Yüksel Aksu festival kapsamında bir söyleşi düzenleyecek. Bulutsuzluk Özlemi ise kapanış konserini gerçekleştirecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK’ten izdivaça ceza yağmuru

SONRAKİ HABER

Evrim Yurteri’nden ‘Özgürlüğe Merhaba’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...