5 Şubat 2025 12:17

Kartalkaya katliamı soruşturması: Otelin sahibinin eşine yurt dışı çıkış yasağı

Bolu'da, 78 kişinin hayatını kaybettiği Kartalkaya katliamı soruşturmasında otel sahibi Halit Ergül’ün eşi ve şirketi ortağı olan Emine Murtezaoğlu Ergül hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi

Kartalkaya katliamı soruşturması: Otelin sahibinin eşine yurt dışı çıkış yasağı

Fotoğraf: Evrensel 

Bolu’da, 78 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin soruşturmada tutuklanan otel sahibi Halit Ergül’ün eşi ve aynı zamanda Grand Kartal A.Ş.’nin ortağı Emine Murtezaoğlu Ergül hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangın soruşturması kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden, aralarında otelin sahibi Halit Ergül, genel müdürü Emir Aras, itfaiyeden sorumlu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun'un da bulunduğu 19 şüpheli tutuklandı. 8 şüpheli adli kontrolle serbest kalırken 1 şüpheli ise savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında dün Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal, jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgularının sürdüğü belirtildi.

Ayrıca tutuklu bulunan Halit Ergül'ün eşi ve aynı zamanda Grand Kartal A.Ş.’nin hissedarı olan Emine Murtezaoğlu Ergül için savcılık tarafından adli kontrol tedbiri olarak yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Edirne’den Diyarbakır’a  enerji kaynakları Harold’a
Trump’ın ‘fahri’ İçişleri Bakanı ABD’li ‘petrol kralı’na talan için kırmızı halı:

Edirne’den Diyarbakır’a enerji kaynakları Harold’a

Diyarbakır ve Trakya havzalarında kaya gazı ve petrol aramaları için anlaşılan şirketlerden biri ABD’li Harold Hamm’a ait. Karanlık sicilli şirket, klasik petrole göre yüzde 50 daha maliyetli kaya sondaj yöntemi ardında delik deşik edilmiş, zehirlenmiş bir doğa bırakacak. İktidarın maden ve enerji tekelleri için ‘süper izin’ yasası çıkarması boşuna değil!

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Amerikalı petrol kralı Harold Hamm Türkiye’de petrol arayacak

Evrensel'i Takip Et