03 Mayıs 2011 13:21

İzmir Büyükşehir’e operasyona tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonla ilgili olarak, dört sendika belediye önünde ortak açıklama yaptı. Açıklamaya Büyükşehirde çalışan işçi ve emekçilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.Genel-İş, Belediye-İş, Tüm Bel Sen ve Sosyal-İş’in ortaklaşa

İzmir Büyükşehir’e operasyona tepki
Paylaş

Genel-İş, Belediye-İş, Tüm Bel Sen ve Sosyal-İş’in ortaklaşa yaptığı açıklamada, yapılan operasyonun siyasi amaçlı olduğu ifade edilerek, AKP Hükümeti’nin öncelikli olarak Deniz Feneri ve kendisi idaresinde bulunan belediyelerdeki yolsuzlukları aydınlatması gerektiği belirtildi.

Eylemde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, uyguladıkları politikalar nedeniyle iktidarın hedefi olduklarını belirterek, “Benim mesai arkadaşlarımı bıraksınlar, beni alsınlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, “Büyükşehir Belediyesi 2500 taşeronu kendi bünyesine almasaydı bu operasyon olur muydu?​” diye sordu. 12 Haziran’da yapılacak seçimler ve on bini aşkın işçinin TİS’inin gündemde olduğu bu süreçte yapılan bu uygulamanın düşündürücü olduğunu belirten Konca, “İZELMAN, İZENERJİ işçisinin TİS’ine kan doğramasınlar. Bunun hesabını sorarız” dedi.

Sendikalar adına ortak metni okuyan Belediye-İş 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli, belediyelerin teşekkülleri olan şirketlerin 19 Ocak’tan bu yana aralıksız Sayıştay denetimine tabi olduğunu ve bu denetimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bugüne kadar herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediğini belirtti. Küpeli, AKP Hükümeti’nin ardı ardına patlayan ÖSYM skandalları ile, Kayseri, Malatya gibi illerdeki rüşvet skandallarını görmezden geldiğine dikkat çekti. Küpeli, soruşturmanın bir an önce bitirilip sonucunun kamuoyuna açıklanmasını istediklerini, konunun takipçisi olduklarını vurguladı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “6 bin taşeron işçisini 6 senede sıfıra indirdiyseniz, Bayındır’da çiçek üreticilerini destekliyor, Tire’de süt üreticileri kooperatifinden süt alıp, 160 bin çocuğa okullarda süt dağıtıyorsanız siz problemsiniz” diye konuştu. Eylemde ‘AKP’den hesabı emekçiler soracak’, ‘İzmir’e uzanan eller kırılsın’ sloganları atıldı. (İzmir/EVRENSEL) 


‘ÜLKE AÇIK CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜ’

Genel-İş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan baskın ve gözaltılara tepki gösterdi. Genel-İş Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin açık bir cezaevine dönüştüğü ve yargı bağımsızlığının zedelendiği ifade edildi.  

Açıklamada, Özel Yetkili Savcıların talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleşen baskın ve gözaltılar ile ilgili olarak, “Ülkemiz artık muhaliflerin ihbar mektupları dayanak yapılarak uydurulmuş nedenlerde taciz edildiği, mahkemelik olduğu, gözaltına alındığı ve aylarca tutuklu olarak cezaevinde yatırıldığı bir açık cezaevine dönüştürülmüştür” denildi. AKP’li yüzlerce belediye hakkında ihbar mektupları dışında somut kanıtlar ve çok sayıda suç duyurusu olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığı belirtilen açıklamada,  İzmir Belediyesi gibi muhalif bir belediyeye yapılan baskının yargı bağımsızlığının sorgulanmasına neden olduğu belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yamanlar’daki altın madeni çevreyi kirletecek

SONRAKİ HABER

Başbakan geçecek diye yoldaki asfalt kazılıp yeniden döküldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...