14 Nisan 2013 10:15

Denizde av sezonu bugün sona eriyor

DENİZLERDE, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül 2012’de başlayan su ürünleri av sezonu, bugün sona eriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının av sezonu başında uygulamaya koyduğu 2012-2016 yılları arasında Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğe göre ancak isteyen balık&c

Denizde av sezonu bugün sona eriyor
Paylaş

DENİZLERDE, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül 2012’de başlayan su ürünleri av sezonu, bugün sona eriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının av sezonu başında uygulamaya koyduğu 2012-2016 yılları arasında Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğe göre ancak isteyen balıkçılar Akdeniz’in uluslararası sularında su ürünleri tebliği ile getirilen kurallara uymak ve Bakanlıktan izin almak kaydıyla avcılığa devam edebilecek. Kıyı balıkçılığı yapan küçük balıkçılar ise uzatma ağları ile dönem boyu su ürünleri avcılığını yapabilecekler.
Av sezonu boyunca sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla özellikle denetim faaliyetlerini sıkı tutan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, denetiminden sorumlu kurumlar ile iş birliği içinde su ürünleri av yasaklarına ilişkin ülke genelinde 90 bin denetim gerçekleştirdi. Denizlerde ve iç sularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergahlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimlerde, 754 ton su ürününe el konuldu. Yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 7 bin 287 kişiye 10 milyon 360 bin para cezası kesilirken kurallara uygun olarak avcılık yapmayan 16 balıkçı gemisinin de ruhsatları iptal edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Taylan’da kanlı su savaşı: 101 ölü

SONRAKİ HABER

Bölge Tabip Odalarından çözüm deklarasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...