04 Mayıs 2011 03:47

Denizler unutulmuyor

68 gençlik hareketinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 39. yılında bir kez daha Ankara’daki mezarları başında anılacak. Karşıyaka Mezarlığı’nda yapılacak anmada gençler, kadınlar, işçiler Denizlerin son sözleri hayat bulana kadar mücadele edeceklerini bir kez daha dillendirecek.Türkiye Halk

Denizler unutulmuyor
Paylaş

Türkiye Halkın Kurtuluş Ordusu’nun kurucuları, 68 gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 6 Mayıs 1972’de idam edildi. Onların idamının uyanışta olan gençlik ve halka gözdağı olacağını düşünen 12 Mart Cuntası, kendi hukukunu bile tanımadan yaptığı yargılamayla Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i idam etti. Aradan geçen 39 yıla rağmen Denizler unutulmuyor. Onların “Tam bağımsız, demokratik Türkiye” talebi, “Türk ve Kürt halklarının kardeşliği” şiarı hala mücadeleye atılan her gence, her işçi ve emekçiye yol gösteriyor.

Denizler, Ankara’da her yıl olduğu gibi yine Karşıyaka Mezarlığı’nda anılacak. Sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, parasız ve sınavsız üniversite isteyen lise öğrencileri, özerk-demokratik üniversite talep eden üniversite öğrencileri Denizlerin son sözlerini hep bir ağızdan seslendirecek.

Saat 12.00'de Karşıyaka Mezarlığı 2 Nolu Kapı’da başlayacak anmada, açıklamanın ardından Denizlerin mücadele arkadaşları söz alacak. Daha sonra Denizlerin mezarlarının önünden saygı geçişi yapılacak. (Ankara/EVRENSEL)


6 MAYIS ÇAĞRISI

Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesi tarihinde Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idam edilmelerinin yıldönümü olan 6 Mayıs’ta Çanakkale Emek Gençliği olarak Onlar’ı sokaklarda, evlerde, işyerlerinde anıyoruz.

Geçen yıl olduğu gibi yine Deniz, Yusuf, Hüseyin olarak sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklara dökülecek, tanımayanlara mücadelelerini anlatıp, son sözlerini tekrarlayarak anlatacak, tanıyanlara Onlar’ın ölmediğini bir kez daha göstereceğiz.

6 Mayıs 1972’nin Türkiye’nin sınıflar mücadelesi tarihinde bir “son” ve aynı zamanda çok büyük bir “başlangıç”a karşılık geldiğini göstermek için, haksız- hukuksuz işleyen bir sıkıyönetim mahkemesinin ve meclisin “ üçe üç” çığlıklarıyla, intikamcı bir duyguyla kararları onaylamasına ve bu üç devrimcinin idam edilmesine tepkimizi göstermek için, devrimcinin eyleminde kendisi için, yakınları için ya da kendi siyasi odağında yer alanların çıkarı için değil, işçi sınıfının, halkın çıkarlarını esas alan tutumu benimsemek olduğunu Denizler’den öğrendiğimizi göstermek için; bu yıl Onlar’ı 1000 Evrensel ile anıyoruz. Çanakkale için 1000, Türkiye için 100.000 Evrensel hedefliyor ve bu hedefi gerçekleştirmek için Türkiye Emek Gençliğine bu talebe kulak vermesi için çağrıda bulunuyoruz.

Çanakkale Emek Gençliği

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs'ta yürümek

SONRAKİ HABER

Yamanlar’daki altın madeni çevreyi kirletecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...