03 Mayıs 2011 13:05

E.B.’yi kör eden polislere soruşturma bile açılmadı

Yüksekova’da polisin attığı gaz bombası sonucu sağ gözünü kaybeden 14 yaşındaki E.B.’nin amcası Hacı B., rapora rağmen soruşturma açılmadığını belirtti.Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 50.Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi E.B., geçen yıl 27 Kasım sabahı her zamanki gibi ekmek almak i&cce

E.B.’yi kör eden polislere soruşturma bile açılmadı
Paylaş
Evrim Kepenek

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 50.Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi E.B., geçen yıl 27 Kasım sabahı her zamanki gibi ekmek almak için evden çıktı. Bakkala giderken, kent meydanında PKK’nin kuruluşunu kutlamak için bir araya gelen yüzlerce insanı gördü. Bu sırada polis kitleye müdahale etti ve polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Polisin göstericilere attığı gaz bombasının parçaları, 14 yaşındaki E.B.’nin sağ gözüne isabet etti.

Polisin attığı gaz bombasından dolayı gözünü kaybeden E.B.’ye sürekli olarak baskı yapılmaya başlandı. Olayı kimseye anlatmaması yönünde baskı gördüğünü iddia eden E.B.’nin akıbeti ile söz konusu baskıyı yapanlar hiç ilgilenmedi. Gözünü kaybetmesi dışında kafa kubbesinde de kırıklar bulunan E.B.’nin tedavisi de ailesinin ekonomik koşullarının kötü olmasından dolayı yavaş ilerledi. Yüksekova’daki hastane koşullarının yetersizliğinden dolayı sürekli olarak İstanbul’a getirilen E.B. ile amcası Hacı B. ilgileniyor. Amca B., yeğeninin başına gelenlerden oldukça üzgün ve öfkeli. Hacı B., “Olaylardan sonra hiçbir yetkili bizimle ilgilenmedi. Yeğenim 6 aydır tedavi için İstanbul’dan Hakkari’ye Hakkari’den İstanbul’a geliyor. Savcılık ve polis olayı kapatmaya çalıştı. Elimizde gaz bombası ile gözünü kaybettiğine dair raporlar var. Olayın sorumlularının yargılanması için savcılığa başvurduk; fakat bir sonuç alamadık. Sorumluların ortaya çıkartılmasını istiyoruz” dedi.

‘KİMSE HESAP SORMAYACAK MI?​’

Büyüyünce avukat olmak istediğini belirten E.B., kendisine gaz bombası atan polislerin tespit edilip, yargılanmasını istiyor. “Sadece ekmek almak için evden çıkmıştım. Polis biraz ilerdeki kitleye gaz bombası atınca parçaları gözümü parçaladı” diyen E.B., “Günlerce okula gidemedim. Tedavilerim hep ertelendi. Kör oldum. Bana bunu polisler yaptı. Tedavimi tamamlayamadım. Beni kör edenlerden kimse hesap sormayacak mı? Bana bunu yapanlardan kimse hesap sormayacak mı?​” diyor. (İstanbulDİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Tiyatro tanrıları sanat düşmanlarını yiyecek’

SONRAKİ HABER

1 Mayıs'ta yürümek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...