13 Nisan 2013 09:23

GDO’lu pirinç Meclis gündeminde

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Mersin Limanında yakalanan GDO’lu  pirinci Meclis gündemine taşıdı. Tüzel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde 23 bin tonluk pirincin akıbetinin açıklanmasını istedi.ÖLÜ DOĞAN BEBEKLER  HÂLÂ BE

GDO’lu pirinç Meclis gündeminde
Paylaş

ÖLÜ DOĞAN BEBEKLER  HÂLÂ BELLEKLERDE

Bakan Eker’in basında yer alan, “Konteynırda bulunan soyadan bulaşmıştır, rahat rahat yiyin GDO pirinçte değil kabuğunda” sözlerinin, Çernobil kazası sonrası, dönemin Bakanının, medya karşısına çıkıp “Ben çayı içiyorum sizler de rahat rahat içebilirsiniz” sözlerini çağrıştırdığını belirten Tüzel, o dönemde sorumsuzca içirilen zehirli çaylar nedeniyle sakat, ölü bebek doğumlarını, hâlâ devam eden kanser vakalarını hatırlattı.


EKER’E SORULAR

* Daha önce 10 bin tona yakın el konulan GDO’lu pirincin akıbeti ne oldu? Hangi firmalar aracılığıyla piyasaya sürüldüğüne dair denetim yapıldı mı?
*  Yem amaçlı ithal edilen GDO’lu soya ile gıdada kullanılan pirincin aynı gemide gelmesine hangi makamlar izin verdi?
*  Yem amaçlı GDO’ların önünü açan Bakanlığınız, halk ve çevre sağlığı, gıda güvenliği bakımından ne tür önlemler almayı düşünüyor?
* Tekirdağ’da GDO’lu ürün ithal eden firmaların isimleri nedir? Bu firmalar elindeki ürünleri kimler aracılığıyla piyasaya sürmektedir? Sattıkları ürünler ile ilgili inceleme yapılmış mıdır? Piyasaya sürülen ürünleri araştırıp toplatmayı düşünüyor musunuz?
* GDO’lu ürün ithalatından vazgeçmeyi düşünüyor muzunuz? (Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Heyecan sardı dört bir yanımızı

SONRAKİ HABER

Grup Abdal albüm lansmanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa