13 Nisan 2013 09:13

RTÜK’den programlara düzenleme

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Spor Programları Değerlendirme Toplantısı’ sonrasında ‘Spor Programları Rehber İlkelerini’ belirledi.İlkelere göre; maçlarda yer alan hakaret ve saldırı niteliği taşıyan davranışlarda yayınlarda yer ve

RTÜK’den programlara düzenleme
Paylaş

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Spor Programları Değerlendirme Toplantısı’ sonrasında ‘Spor Programları Rehber İlkelerini’ belirledi.
İlkelere göre; maçlarda yer alan hakaret ve saldırı niteliği taşıyan davranışlarda yayınlarda yer verilmeyecek. Spor programlarında daha önce yaşanan olumsuzlukların belirgin şekilde azaldığına dikkat çekilen raporda, programların beklenen nitelikte devam etmeleri için bazı karalar alındı.
Toplantı kararları şu şekilde sıralandı:
-Genç nüfusun izler-kitle olduğu spor programlarında, argo ve kaba ifadelerin hiçbir şekilde yer almaması.
-Sahalarda birkaç saniyede gerçekleşen bir olayın, ekranda saatlerce yer almaması.
Program içeriği ile ilgili olamayan konuların yer almaması.
-Spor programlarının daha nitelikli gerçekleşebilmesi için spor kulüplerinin, ilgili kurum ve kuruluşların yasal haklarını haberciliğe engel olacak şekilde kullanmamaları. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oktay Saral: Trabzonspor şike yaptı

SONRAKİ HABER

Pist Şampiyonası İzmir’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...