13 Nisan 2013 08:15

Meclis rol almalı

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Van İl Meclisi, barış sürecinde Meclisin aktif rol alması için göreve çağırarak imza kampanyası başlattı.Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada konuşan  HDP Van İl Başkanı Harun Okay  AKP’nin 10 yıllık iktidarı boyunca bu sorunun çözümüne yönelik bir adım atmadı

Meclis rol almalı
Paylaş

Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada konuşan  HDP Van İl Başkanı Harun Okay  AKP’nin 10 yıllık iktidarı boyunca bu sorunun çözümüne yönelik bir adım atmadığını belirterek, bugün gelinen bu noktada başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerinin sonucu masaya oturarak Öcalan’la görüşmek zorunda kaldığını söyledi.

BARIŞ İÇİN MÜCADELE ZAMANI

Okay 21 Mart Diyarbakır Newroz’undan sonra Türkiye halklarının barışa olan inancının daha fazla artığını söyleyerek, Türkiye’deki halklarının yüzde 80’inden fazlasının savaşın sonra ermesini ve barış istediğini belirti. Barış sürecinin  egemenlerin çıkarlarına ters düştüğünü ve gerçekleşmemesi için elinden gelenini yapacaklarını belirten Okay bugünün halkların geçmişten günümüze vermiş olduğu mücadeleye güvenerek  barış ve demokrasi mücadelesini yükseltme günü olduğunu söyledi. Okay, HDK olarak  tüm halkları, emek ve demokrasi güçlerini; süreci izleyen ve bekleyen değil sürecin başta akil insanlar komisyonu ve yeni anayasa çalışmaları olmak üzere her aşamasında aktif bir şekilde dahil olmaya çağırdı.
Okay başta Kürt hareketinin verdiği mücadeleyi türlü bahanelerle görmezden gelenler ve yıllardır bölünme korkusu ile halkaları birbirine karşı barış mücadelesini yükselteceklerini belirti.

Okay, Dicle Üniversitesinde yaşanan provokatif  olaylarda polisin, öğrencilere saldıranlara müdahale etmek yerine yaşananları protesto eden binlerce öğrenciye saldırması ve olaylarda DTK Van Eş başkanı Aysel Tuğluk’un yaralanmasını kınadı. Okay, kamuoyunu ve demokratik çevreleri imza kampanyasına destek vermeye çağırdı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müslim: Suriye muhalefeti Kürt’süz yapamaz

SONRAKİ HABER

Herkese görev düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa