03 Mayıs 2011 11:41

Haydarpaşa Numune’de asistanlar ses çıkaracak

İlk olarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ve kazanımla biten iş bırakma eylemi, diğer asistanlar açısından da umut kaynağı oldu.Üniversite hastanelerinden sonra şimdi de eğitim hastaneleri eyleme hazırlanıyor. Haydarpaşa Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi asistanları yaklaşık 5 aydır devam eden döner se

Haydarpaşa Numune’de asistanlar ses çıkaracak
Paylaş

İlk olarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ve kazanımla biten iş bırakma eylemi, diğer asistanlar açısından da umut kaynağı oldu.

Üniversite hastanelerinden sonra şimdi de eğitim hastaneleri eyleme hazırlanıyor. Haydarpaşa Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi asistanları yaklaşık 5 aydır devam eden döner sermaye ödemelerindeki azalma nedeni ile dün konferans salonunda toplantı yaparak ne yapacaklarına karar verdiler. Hastanedeki asistanların yüzde 80’nin katıldığı toplantıya TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık, İstanbul Tabip Odası Temsilcisi, Hukuk Müşaviri de katıldı.  

Mevcut sorunların konuşulduğu ve yol haritasının çizildiği bu ilk toplantıda eylem kararları alındı. Sözün bittiği ve artık ses çıkarmanın gerektiği konusunda hemfikir olan asistanlar ilk olarak her gün mesai sonrası alkışlı eylemler ile seslerini duyurmaya çalışacak, olumlu bir gelişme olmaması halinde ise haftaya belirlenen tarihte iş bırakacaklar.  

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde ameliyatların duracağını, poliklinikte asistanların görev yapmayacağını bildiren asistanlar 5 aydır başhekimlik ile yapılan sözlü ve yazılı iletişime rağmen maddi durumlarında her geçen gün kötüye gidişin devam ettiğini ifade ettiler. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler yemekten zehirlendi: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Minibüs durağı biçti: 1 ölü, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...