12 Nisan 2013 14:28

İdam cezaları PVSK ile devam ediyor

POLİS kurşunuyla yaşamını yitiren Emrah Barlak davasının üçüncü duruşması bugün görüldü. İzmir’in Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012 tarihinde yaşanan trafik kazası sonrasında çıkan tartışma sonucunda polis memuru İmran Kahya’nın sıktığı üç kurşunla yaşamını yitiren Emrah Barlak’

İdam cezaları PVSK ile devam ediyor
Paylaş

DAVA ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPILDI

Aile ve kurumlar adına açıklama yapan MAZLUMDER İzmir Şube Başkanı Süphan Erkan polis cinayetlerinin sebebinin 2007 yılında değişen PVSK olduğunu hatırlatarak, kaldırılan idam cezasının PVSK ile devam ettiğini belirtti. Başbakana hükümete ve parlamentoya seslenen Erkan, “PVSK bu haliyle yürürlükte kaldığı sürece bu ölümlere sizler de ortak olmaya devam edeceksiniz” dedi. Baran Tursun Vakfı ve MAZLUMDER olarak hazırladıkları ve Meclise sundukları PVSK ile ilgili değişiklik önerisinin bir an önce yasalaşmasını isteyen Erkan şunları kaydetti: “Emrah Barlak ve diğer mağdurlar yalnız değildir. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu dava açısından talebimiz ise adil bir yargılama yapılarak failin hak ettiği cezayı almasıdır.”

7 HAZİRANA ERTELENDİ

Duruşmada, Emrah Barlak'ın ailesi, avukatları ve katil zanlısı İmran Kahya hazır bulundu. Dava olayda yaralanan Erhan Barlak'ın ifadesiyle başladı. Barlak İmran Kahya'nın ağabeyi Emrah Barlak'ı bilerek öldürdüğünü ifade ederek, olay esnasında hiç bir biçimde kendilerinin provakatif bir girişime girmediklerini söyledi.

Davada dinlenen tanıklarda, olayda Barlak ailesinin provakatif bir durum sergilemediğini belirterek, İmran Kahya'nın kasten Emrah Barlak'ı öldürdüğünü söyledi. Olayda şiddet kullanılmasını gerektirecek hiç bir durumun sergilenmediğini söyleyen tanıklar, polislerin Emrah Barlak yaralandıktan sonra "bırakın gebersin" dediklerini belirtti. Barlak ailesi, İmran Kahya'nın en yüksek cezayı almasını talep ederek, verilecek cezanın bir daha aynı olayın yaşanmaması için bir adım olacağına işaret etti. Barlak ailesinin avukatları ise, İmran Kahya'nın görevini kötüye kullandığına işaret ederek, devletin verdiği silahı kötüye kullanmanın cezasının olması gerektiğini dile getirdi.

Katil zanlısı İmran Kahya ise, tanıkların doğruyu söylemediklerini iddia ederek, olayın farklı bir noktaya çekilmek istendiğini belirterek, tahliyesini istedi. Kahya'nın avukatları ise, müvekkillerinin öldürme kastıyla ateş etmediğini ileri sürerek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, olay gününe ait elde olan görüntülerin incelenmesine karar vererek, duruşmayı 7 Haziran'a erteledi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

İÜ'de öğrencilere maskeli saldırı

SONRAKİ HABER

Afet alanında gökdelene izin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...