12 Nisan 2013 14:22

İÜ'de öğrencilere maskeli saldırı

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Dicle Üniversitesi’nde Yurtsever Kürt öğrencilere yapılan saldırıyı kınamak amacıyla gerçekleştirdiği açıklamaya, yüzleri maskeli bir grup, “Yaşasın şeriat” sloganları atarak taş ve sopalarla saldırdı.Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) Hizbullah yanlısı grupları

İÜ'de öğrencilere maskeli saldırı
Paylaş

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) Hizbullah yanlısı grupların Kürt öğrencilere saldırmasını kınamak amacıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde basın açıklaması düzenlendi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı ana kapı önündeki açıklamada, DÜ’deki saldırıların polis ve gerici grupların işbirliği ile işlendiği belirtildi. “Beyazıt’ta Dicle’de direnene bin selam” denilen açıklamada, İstanbul Üniversitesi’nde de aynı gruba mensup kişilerin saldırı gerçekleştirdiği hatırlatılarak, özel güvenlik görevlilerinin saldırganlarla işbirliği içinde olduğu belirtildi.

Açıklama yapıldığı esnada yüzleri maskeli yaklaşık 30 kişilik bir grup, “Yaşasın şeriat” sloganı atarak provokasyon yaratmak istedi. “Müslüman Gençlik” isimli oluşumdan oldukları öğrenilen gruba uzun süre müdahale etmeyen çevik kuvvet polisleri, yüzü maskeli grubun taş ve sopalarla öğrencilere saldırmaya başlaması üzerine biber gazı kullandı. Bunun üzerine kampüs içinde bulunan öğrenciler, saldırgan gruba taşlarla karşılık verdi. Polisin müdahalesi ile saldırgan grup meydandan uzaklaşırken, öğrenciler polisin saldırganları koruduğunu söyleyerek, polise tepki gösterdi. Öğrenciler daha sonra üniversiteden toplu çıkış yaptı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Savcı Gök ölü bulundu

SONRAKİ HABER

İdam cezaları PVSK ile devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...