12 Nisan 2013 13:13

Metal işçileri MESS’e karşı yürüdü

MESS sürecinde Birleşik Metal-İş'in Cuma eylemleri sürüyor.Birleşik Metal İzmir Şube üyesi işçiler MESS’in Toplu görüşmelerde dayattığı taşeronlaştırma, esnek çalışma ve sefalet ücreti ile hükümetin patron yanlısı tutumunu protesto etti.Mesai bitimiyle Çiğli Organize Sanayi Bölgesi Gir

Metal işçileri MESS’e karşı yürüdü
Paylaş

Birleşik Metal İzmir Şube üyesi işçiler MESS’in Toplu görüşmelerde dayattığı taşeronlaştırma, esnek çalışma ve sefalet ücreti ile hükümetin patron yanlısı tutumunu protesto etti.

Mesai bitimiyle Çiğli Organize Sanayi Bölgesi Girişinde toplanan işçiler Bölge Müdürlüğü Binası’na kadar yürüdü. Müdürlük önünde yapılan açıklamada sermayenin saldırılarına karşı işçilerin birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulandı. 

İşçiler yürüyüş boyunca sık sık “Metal işçisi köle değildir”, “Birleşe Birleşe kazanacağız”, “İnadına sendika inadına DİSK” “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarını attı. Başta Schneider, Lemförder, Totomak, HMS Makine ve Sekromenç olmak üzere birçok fabrikadan işçinin katıldığı yürüyüş boyunca fabrikalardan çıkan işçiler Metal işçilerine destek verdi.

Müdürlük binası önünde işçiler adına açıklama yapan Birleşik Metal İş Genel Sekreteri M. Selçuk Göktaş, toplu görüşmelerin bir yıldır bekletildiğini hatırlatarak bir taraftan metal patronları ile diğer taraftan da AKP hükümetinin karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

BÖLGENİN ÇİN’İ

Çalışma Bakanlığı’nın Ankara’da Üçlü Danışma Kurulu’nu toplayarak taşeronlaştırmanın önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığını belirten Göktaş “Türkiye Çin gibi, Vietnam gibi, Tayland gibi tam bir ucuz emek cenneti haline getirip yabancı sermayeye peşkeş çekmek istiyorlar” dedi.

Çalışma Bakanlığı’nın işverenlere verdiği “İşten Çıkarma Stratejileri” başlıklı verdiği seminerlere de değinen Göktaş şunları kaydetti “Şimdi her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, her türlü çekişmeyi bırakarak ortak mücadeleyi yükseltmeye ihtiyacımız var. Birleşik Metal İş olarak tüm işçi sınıfını MESS’e karşı, sermayeye karşı ve sermayenin uşaklığını yapanlara karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.”

Sosyal İş, Genel İş, Lastik İş, Dev Sağlık İş ve EMEP yöneticilerinin de katıldığı eylem çekilen halayla son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek kavgası emniyette bitti

SONRAKİ HABER

‘Devir'i Emek'te izlemek istiyorum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...