12 Nisan 2013 12:24

BTS: Grevimiz haklı ve meşrudur

BTS ve Türk Ulaşım Sendikası demiryollarının özelleştirilmesi anlamına gelen yasa tasarısının geri çekilmesi amacıyla 16 Nisan’da bir günlük grev yapacak. TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman Memurlar Yasası’nı gerekçe göstererek grevin yasadışı olduğunu savundu.BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, hük&u

BTS: Grevimiz haklı ve meşrudur
Paylaş

BTS ve Türk Ulaşım Sendikası demiryollarının özelleştirilmesi anlamına gelen yasa tasarısının geri çekilmesi amacıyla 16 Nisan’da bir günlük grev yapacak. TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman Memurlar Yasası’nı gerekçe göstererek grevin yasadışı olduğunu savundu.
BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, hükümetin yıllardır kamu emekçilerinin grev hakkının olmadığını iddia etmesine dikkat çekti. Ulusal ve uluslararası düzeyde memurların grev hakkının anayasa ve yargı kararıyla güvence altına alındığını belirten Demirkol, uluslararası düzeyde onaylanan grev hakkı altında Türkiye’nin imzası olduğunu ifade etti. Kamu emekçilerinin grev hakkı ve iş bırakma hakkı konusunda hukuksal bir tartışmanın olmadığını söyleyen Demirkol, “Asıl sorun TCDD yönetiminin bu kararlardan habersiz olması veya habersiz gibi davranmasıdır.  Tamamen haklı ve hukuka uygun olan grev hakkımızı kullanmamızı 16 Nisanda hiçbir güç engelleyemeyecektir” şeklinde konuştu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çernobil’in tanığı nükleeri anlatacak

SONRAKİ HABER

Zemoları unutmayalım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...