12 Nisan 2013 12:05

Karayılan: Neden biz de İmralı’ya gitmeyelim?

‘Çözüm süreci’ne ilişkin İmralı’yla iletişimin ağır işlediğini belirten KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, “Biz süreci ilerletmek istiyoruz ama İmralı ile iletişim ağır işliyor. Hızlı karar alabilmemiz için ihtiyaç olursa neden bizden de bir grup İmralı’ya gitmesin” dedi.AN

Karayılan: Neden biz de İmralı’ya gitmeyelim?
Paylaş

‘Çözüm süreci’ne ilişkin İmralı’yla iletişimin ağır işlediğini belirten KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, “Biz süreci ilerletmek istiyoruz ama İmralı ile iletişim ağır işliyor. Hızlı karar alabilmemiz için ihtiyaç olursa neden bizden de bir grup İmralı’ya gitmesin” dedi.

ANF’nin haberine göre KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Ronahî Serhad yabancı basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.  Ateşkes sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Karayılan, daha geri çekilme kararı vermediklerini söyledi.

‘DAHA HIZLI İLETİŞİM KURMALIYIZ’

Çözüm için Abdullah Öcalan’la iletişim halinde olmaları gerektiğini söyleyen Karayılan şöyle konuştu; “Biz hareket olarak sorunu aşmak ve süreci ilerletmek istiyoruz. Akil İnsanlar Komisyonu yetersiz de olsa kuruldu. Meclis Komisyonu için başvuru oldu. Bunu hareket olarak tartışacağız. Biz, süreci tıkama değil geliştirme yanlısıyız. Ancak önderlikle irtibata geçmemiz 15-20 gün sürüyor. Önderliğin yanına gitmek için heyet Adalet Bakanlığı’na başvuruyor, Bakanlık ise Başbakan’a gidiyor. Oradan izin çıkarsa heyet önderliğin yanına gidiyor. Ardından bize geliyor. Biz ise gelen mesajlar üzerine fikirlerimizi belirtmek istediğimiz zaman, heyet tekrar Adalet Bakanlığı’na başvuruyor ve o da yine Başbakana gidiyor. Bu da sürecin çok yavaş işlemesine neden oluyor. Çözüm sürecinde Güney Afrika örneği gibi bir tarz olmalı. Önderliğimiz tecrit altında olduğu sürece sağlıklı iletişim gelişmiyor. Mandela örneği gibi olursa hızlı karar alınabilir. Daha hızlı olunmalı. Hızlı karar alabilmemiz açısından ihtiyaç olursa neden bizden de bir grup İmralı’ya gitmesin ki?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Roboskî için adalet nöbeti

SONRAKİ HABER

Oran: Hükümet titiz davranmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...